Barcelona rescata el Mobile i busca iniciar la recuperació

La covid-19 va impedir l'any passat la celebració del congrés més important de la ciutat, que torna, però amb limitacions

Torna el Mobile World Congress a Barcelona després de la suspensió de l’any passat, forçat per la cascada de renúncies d’importants firmes del sector alertades per una llavors encara incipient pandèmia. Ho fa amb un públic molt reduït, només 35.000 persones, però amb ganes de marcar l’inici de la recuperació.

El congrés deixa normalment prop de 500 milions d’euros d’impacte econòmic a Barcelona i 15.000 llocs de treball directes i indirectes. Quatre dies en els quals, abans de la pandèmia, arribaven més de 100.000 assistents que dinamitzaven la restauració, l’hostaleria, els taxis i l’empresariat en general de Catalunya. Aquest any el Congrés serà molt limitat, condicionat encara per la covid-19.

L’edició comença aquest diumenge amb el sopar inaugural, en què coincidiran, per primera vegada després dels indults als presos independentistes, el rei Felip VI i el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

El Congrés, que s’allarga fins dijous i se celebra en el recinte de Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat, s’havia de celebrar al febrer, però la pandèmia va obligar a passar la cita a l’estiu. El resultat és una edició presencial molt reduïda, amb fortes mesures de seguretat contra el virus -és obligatori tenir una prova d’antígens negativa per acudir- i acompanyada per una versió virtual.

Les restriccions a la mobilitat global i la reticència de les empreses a enviar als seus empleats -en aquesta edició han sigut baixa gegants tecnològics com Samsung, Xiaomi, Ericsson, Sony, Nokia, Google o Facebook- han canviat el públic del Mobile, que serà essencialment local.

John Hoffman, conseller delegat de GSMA, la patronal de la indústria del mòbil organitzadora del Congrés, es va mostrar optimista divendres en un acte previ a l’esdeveniment. “Obrir les portes i que la gent entri, aquest és l’èxit d’aquest any: demostrar al món que la societat, els negocis i la vida estan de tornada”, expressava. Per a la patronal una nova cancel·lació hagués catastròfica, ja que bona part dels seus ingressos depenen d’aquest esdeveniment.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.