Adeu a la mascareta a l’exterior

Quasi un any després, ja no és obligatori dur-la en espais exteriors si es pot mantenir la distància de seguretat

Gent passejant amb mascareta

Per primera vegada després de gairebé un any, aquest dissabte ja es pot sortir de casa sense portar mascareta, que era obligatòria a l’aire lliure des del 9 de juliol de l’any passat. De tota manera, cal dur-ne sempre alguna al damunt, perquè és obligatòria quan l’aglomeració de gent faci impossible mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig, a excepció dels convivents. I perquè continua sent obligatòria en tots els espais tancats, interiors i al transport públic.

El Consell de Ministres d’aquest dijous va aprovar el reial decret que rebaixa les restriccions. A Catalunya hem conviscut amb la mascareta durant gairebé un any. El mateix Consell de Ministres va derogar les limitacions a l’aforament en els estadis esportius.

D’altra banda, aquest és el primer cap de setmana sencer amb les discoteques i els bars musicals oberts. Alguns locals ja van obrir la matinada de diumenge a dilluns, que era la data acordada entre el sector i la Generalitat. D’altres van esperar a la revetlla de Sant Joan per tornar a aixecar la persiana.

Ara els toca a tots els que han anat obrint passar el seu primer test d’estrès les nits de dissabte i diumenge. Es permet ballar en els locals i no cal mantenir la distància de seguretat, però cal dur mascareta i s’ha de consumir a la taula. També hi ha limitacions en els horaris: els locals no poden obrir més enllà de dos quarts de quatre de la matinada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides