TV3 cedeix davant les queixes de Joel Joan i li compra la gravació de l’obra ‘Escape Room’

La inclou entre els 25 projectes subvencionats amb els 6 milions que el Departament de Cultura ha donat a la CCMA

Cartell promocional de l'obra de teatre 'Escape Room'

L’actor i director de teatre Joel Joan s’ha queixat els darrers anys que TV3 el tenia abandonat. Després de pagar-li, el 2016, prop de dos milions d’euros pels dotze episodis de la seva sèrie de televisió El crac, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no li havia contractat cap altra producció. Joan ha afirmat en públic sovint el seu disgust pel que considerava un tractament injust. Es considerava marginat. Aquesta situació s’ha acabat. Vicent Sanchis, el director de TV3, ha cedit davant les seves queixes i ha inclòs la seva obra de teatre Escape Room entre els 25 projectes subvencionats amb els sis milions que ha donat el Departament de Cultura a la CCMA pel foment de produccions audiovisuals.

No s’ha fet públic quants diners donarà TV3 a la productora Arriska, propietat de Joel Joan, per aquesta concessió. És la segona temporada que Cultura dona 6 milions d’euros a TV3 perquè els distribueixi entre projectes de continguts audiovisuals. En la primera temporada es van repartir entre 34 produccions. En aquesta nova temporada, 1,5 milions es dedicaran a la producció de llargmetratges de ficció i els 4,5 milions restants a altres projectes audiovisuals. TV3 ha seleccionat 20 produccions en aquest segon apartat. Arriska competeix amb productores com Mediapro, Sàpiens, Lavínia o Gestmusic per fer-se amb la màxima part possible d’aquest pastís.

No és l’única esperança que té dipositada Joel Joan en TV3 com a finançadora dels seus projectes. El 16 de maig va escriure un tuit on deia que l’Institut Català de les Empreses Culturals(ICEC)  li havia tombat tres projectes i afegia “ara li toca a TV3. Els hem presentat un projecte de sèrie que marcarà un abans i un després. Desitgeu-nos-vos sort!!!”. El fil de Twitter encapçalat per aquest missatge va rebre molts comentaris d’ànim però també molts que posaven en dubte que la televisió que dirigeix Sanchis compri la seva proposta. Els seguidors de Joel Joan escèptics amb TV3 la consideren una televisió en mans d’ERC. “Ai, Joel, en aquesta TVesquerra3 ho tens magre. Sent-ho dir-ho”, va comentar una seguidora. “Tant de bo. Però tal com està TV3 no tinc gaire esperances que vulguin un projecte interessant. Potser si ho presenta en Soler….”, va dir un altre tuitaire. El Soler a qui es referia era Toni Soler, el propietari de Minoria Absoluta. Aquesta productora també s’ha beneficiat dels diners del Departament de Cultura ja que TV3 ha seleccionat el seu llargmetratge Pare nostre com un dels que subvencionarà amb aquesta partida.

Toni Soler s’identifica amb ERC mentre que Joel Joan pertany al món de l’independentisme més hiperventil·lat. Mentre espera una resposta de TV3 a la seva proposta que li compri una sèrie de ficció, Joan va anunciar en un altre tuit, el 19 de juny, que el dia anterior havia començat el rodatge de la versió cinematogràfica d’Escape Room. Es finançarà amb els diners del Departament de Cultura? Caldrà esperar a saber les explicacions de la CCMA. D’altra banda, el programa Tot es mou va contractar el febrer l’actor independentista com “especialista en actualitat i cultura”. Li paga 875 euros per aquesta col·laboració. Les relacions entre Joel Joan, TV3 i Vicent Sanchis han millorat força els darrers temps.

 

(Visited 3.262 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari