La nefasta gestió econòmica de Joan Soteras porta la Federació Catalana de Futbol al caire de la ruïna

Les desmesurades nòmines dels directius i dels “enxufats” fan que les despeses de personal es disparin fins als 6,6 milions d’euros

Joan Soteras, el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), presumeix de ser un bon gestor. Però el balanç econòmic dels tres anys que porta al capdavant de l’entitat el desmenteixen. Soteras va tancar l’exercici del 2018 amb un increment en la partida de personal de 858.950,23 euros, tendència que va continuar l’any 2019 (531.540,72 euros més), de manera que la nòmina de la Federació es va situar en màxims històrics: 6,6 milions d’euros.

A més, Joan Soteras, que és jubilat, es va fer aprovar un salari de 120.000 euros nets l’any 2019, assegurant en una assemblea general que 100.000 euros serien sufragats per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i la resta per la FCF. Tal com consta al web oficial d’aquesta entitat, l’any 2019 la RFEF no va pagar aquest ajut a l’FCF, amb la qual cosa el seu salari va ser aprovat enganyant els assembleistes, que van votar a favor de la seva remuneració pensant que una gran part d’aquests diners els pagaria Madrid.

A més, des de l’entrada del president Joan Soteras a la Federació, les retribucions als directius s’han incrementat 380.000 euros anuals, així com les múltiples atencions federatives i les despeses de viatges, que han passat de 250.000 euros anuals (2017) a més de 580.000 euros l’exercici del 2020, en plena pandèmia i quan les competicions i la resta de l’activitat federativa estaven suspeses. És realment sorprenent que els directius hagin menjat, begut, viatjat i treballat més en temps de pandèmia i amb les competicions aturades que en una temporada normal.

Tot això ha anat acompanyat d’una destrucció del patrimoni net federatiu, que el president Soteras ha aprimat significativament, com els fons propis, que passen de 2,3 milions a poc més de 900.000 euros, a conseqüència de les pèrdues acumulades de gairebé 1.500.000 euros. Mentrestant, per poder seguir pagant els sous a amics i familiars de la junta directiva, ha duplicat l’endeutament de la Federació amb l’ampliació de pòlisses de crèdit i préstecs fins a 3,3 milions d’euros. Tot això, quan encara està pendent de tornar als clubs part de les aportacions de la temporada que ara acaba.

Malgrat la paupèrrima situació econòmica de la FCF, això no ha impedit al president Joan Soteras fer despeses quantioses per embarcar-se en projectes faraònics que els clubs mai han demanat: la FCF TV, que costa més de 345.000 euros anuals i registra unes audiències ridícules, o el campionat d’E-games, que ha costat quasi 50.000 euros, amb una participació de poques desenes de federats, dues iniciatives que han estat un fracàs estrepitós de gestió.

Tot això per tenir entretinguts els dos assessors que el president Soteras té enxufats al departament de presidència –Álvaro Montoliu com a expert en comunicació i Raül Sus com a assessor en noves tecnologies–, que li costen a la Federació més de 250.000 euros anuals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.