La Moncloa resta importància a les proclames dels dirigents del procés indultats

La ministra i portaveu Montero respon sobre els crits i la simbologia que "eren d'esperar"

La portaveu del govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
La portaveu del govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero

La portaveu del govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero - Foto: Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa

La portaveu del govern i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha restat importància a les proclames i la simbologia desplegades pels nou dirigents del procés indultats quan van sortir de la presó aquest dimecres.

Montero ha manifestat sobre aquestes expressions que “era de preveure que es podien veure durant aquests dies de manera més aguda”, i que la rebuda que va dispensar-los l’independentisme, inclòs el govern de la Generalitat, “era d’esperar”.

Entre altres proclames, els dirigents del procés indultats pel govern d’Espanya van sostenir una pancarta amb el missatge “Llibertat per a Catalunya” en anglès (Freedom for Catalonia), i es va sentir el lema “Ho tornarem a fer”.

Fonts del govern espanyol citades per La Vanguardia esperen que la retòrica independentista es desinfli després d’haver mantingut a la sortida de la presó les proclames de confrontació. En aquest sentit, Montero ha traslladat l’expectativa que “la situació es recondueixi” per la via del “diàleg i la convivència”, i que puguin plantejar propostes que “permetin aterrar i cristal·litzar en coses concretes”.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la seva declaració institucional sobre els indults posterior a la reunió extraordinària del Consell de Ministres que els va aprovar, va presentar la decisió com una mostra de la “grandesa” de la democràcia espanyola, i va cridar als que la qüestionen a aprofitar l’ocasió per mostrar “la seva”, en al·lusió als independentistes.

La primera reunió oficial entre Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, tindrà lloc al palau de la Moncloa aquest dimarts.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides