El BOE no publica cap obligació de portar a sobre una mascareta

El Consell de Ministres extraordinari tampoc hi publica res sobre possibles multes

La ministra de Sanitat, Carolina Darias
La ministra de Sanitat, Carolina Darias

La ministra de Sanitat, Carolina Darias - Foto: Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa

El reial decret llei 13/2021, que modifica la llei de lesures sobre la crisi sanitària de la covid-19 i retira l’obligació de portar sempre la mascareta posada a l’aire lliure, no inclou cap obligació de portar una mascareta a sobre, per si de cas, després que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, apuntés inicialment que seria obligatori tenir-ne una a l’abast per quan no es pogués garantir la distància de seguretat d’un metre i mig.

Finalment, com va aclarir la mateixa Darias aquest dijous, el reial decret llei publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) no contempla l’obligació de dur una mascareta guardada, però la ministra va considerar que és recomanable. A més, tampoc es preveu la imposició de multes per a les persones que no portin un d’aquests protectors.

La mascareta, aixó sí, és obligatòria per a les persones de més de sis anys quan es trobin en espais tancats d’ús públic o oberts al públic, en espais a l’aire lliure on s’aglomeri gent de manera que no es pugui mantenir una distància d’un metre i mig, en mitjans de transport i zones com andanes i estacions, i en transports privats compartits amb persones que no convisquin en el mateix domicili. L’excepció en els transports són les cobertes dels vaixells on es pugui respectar la distància de seguretat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides