Ábalos considera “pedres al camí” les causes del Tribunal de Comptes contra els independentistes

Jordi Turull, un dels exalts càrrecs que haurà de comparèixer el pròxim dimarts 29, considera que el tribunal representa "la incompetència i la maldat"

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos
El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, considera que les causes obertes al Tribunal de Comptes contra exalts càrrecs de la Generalitat per la promoció del procés i el cost de l’1-O són “pedres al camí” en el procés de diàleg amb Catalunya. Ho ha afirmat aquest divendres en una entrevista a la cadena SER, en la qual també ha comentat que el que ara toca és “anar desempedrant el camí”.

“Sabíem que totes aquestes causes, que no deixen de ser pedres en aquest camí, hi eren. Per tant, ens correspon anar desempedrant tot aquest camí, però fer-ho sempre des del reconeixement dels òrgans i les institucions, i dins de la legalitat”, ha afirmat el també secretari d’Organització del PSOE.

Ábalos ha reconegut que li crida l’atenció la “posició” del Tribunal de Comptes respecte a un dels investigats, l’exconseller Andreu Mas-Colell, que ha rebut el suport d’una trentena de premis Nobel d’Economia. Tot i això, el ministre ha aclarit que no qüestionarà les funcions d’òrgans com aquest i que “la solució ha de tenir encaix dins de la llei”.

Un dels 41 exalts càrrecs de la Generalitat que haurà de comparèixer davant del Tribunal de Comptes el pròxim dimarts 29 és l’exconseller de Presidència Jordi Turull, que ha titllat la causa judicial de “persecució” i ha assegurat que l’òrgan representa “la incompetència i la maldat”.

El també vicepresident de JxCat ha comentat aquest divendres en una entrevista a TV3 que no va saber que estava citat fins que ho va llegir a la premsa, i ha manifestat la seva disconformitat amb tal implicació: “Em carreguen les despeses en Acció Exterior del 2011 al 2017 quan jo no vaig formar part del Govern d’Artur Mas, i quan vaig ser conseller de Presidència i no tenia cap competència en Exteriors”.

Turull defensa que les causes obertes contra l’independentisme podrien dificultar el diàleg entre l’Estat i Catalunya, i considera que caldrà esperar a veure si s’obre una nova etapa política “ja que el mateix dia que es reuneixen els presidents, nosaltres estem citats pel Tribunal de Comptes”.

(Visited 122 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari