Jaume Roures, Toni Soler i Oriol Soler tornen a ‘sucar’ amb els 6 milions que Cultura ha donat a TV3

La CCMA adjudica a les productores Mediapro, Minoria Absoluta i Sàpiens nous ajuts

Jaume Roures, Toni Soler i Oriol Soler, responsables de Mediapro, Minoria Absoluta i Sàpiens

Mediapro, Minoria Absoluta i Sàpiens, les productores que dirigeixen Jaume Roures, Toni Soler i Oriol Soler, han sigut beneficiades amb el segon repartiment de sis milions d’euros que el Departament de Cultura ha donat a TV3 per la temporada 2021-2022. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha comunicat els títols i els beneficiaris dels 25 projectes que obtindran part d’aquests diners, tot i que la partida exacta encara està per determinar. “A partir d’ara s’iniciarà un procés d’ajustament dels termes i les condicions de contractació amb els responsables dels projectes preseleccionats perquè es puguin fer realitat”, s’informa a la nota de premsa amb què la CCMA va anunciar, el passat dia 11, aquests beneficiaris.

El procés d’ajustament dels termes i les condicions de contractació amb els responsables dels projectes preseleccionats va donar lloc, en la convocatòria anterior, a que Mediapro es quedés amb més de la tercera part dels diners (2,16 milions d’euros) per la sèrie de ficció L’última nit del karaoke. El 18 de març, la CCMA, a més, li va donar 75.000 euros per “despeses addicionals rodatge per covid”. Aquesta sèrie, que ha de constar de deu capítols, encara no ha estat programada a TV3 tot i que fa quasi un any que va rebre els diners per fer-la. La productora de Jaume Roures i Tatxo Benet també va rebre 85.334 euros per tretze “peces multiplataforma” d’un programa infantil –Top of fail– que no se sap on han anat a parar.  En la nova convocatòria, Mediapro rebrà dos ajuts. Un, pel programa infantil Uau ka kau i l’altre, per l’obra de teatre Incidents. No traurà profit, però, dels 1,35 milions que va rebre Nexes, el programa que van dirigir i presentar Mònica Terribas i Jordi Basté. La CCMA el va encarregar a una productora tot just creada –Arena Sport Media- però el va acabar realitzant Mediapro. En aquesta segona tongada d’ajuts no hi apareix Nexes.

Minoria Absoluta no havia obtingut cap premi en el primer repartiment dels diners de Cultura. Ara, sí. La CCMA ha de distribuir els 1,5 milions d’euros destinats a produir llargmetratges cinematogràfics de ficció entre els cinc projectes que ha seleccionat. Un d’ells és Pare nostre, de la productora de Polònia i Està passant.

Sàpiens ja va rebre diners per produir el programa Batalla monumental aquesta temporada i tornarà a rebre’ls la que ve. Aleshores, l’ajut va ser de 400.000 euros. El programa el va presentar el periodista de Catalunya Ràdio Roger de Gràcia, i va tenir una audiència molt modesta. La CCMA, però, creu que cal insistir en aquesta línia. Batalla monumental es va començar a emetre a Catalunya Ràdio el 2016, sempre produït per Sàpiens. Consisteix a una competició entre monuments de Catalunya perquè els oients primer i els espectadors ara triïn el millor. Sis anys després de posar-se en marxa, la CCMA considera que encara hi ha monuments per descobrir i per participar en aquest concurs.

La CCMA està molt interessada en la condemna a penes d’entre dos i tretze anys a vuit persones per barallar-se amb dos guàrdies civils en un bar de la localitat navarresa d’Altasu. La temporada passada va finançar amb 100.000 euros un documental de ficció sobre aquest tema, coproduït per Batabat, una empresa del grup Sàpiens. Es titulava Altasu i va provocar moltes queixes dels espectadors perquè els guàrdies civils que hi participaven parlaven en català. La temporada que ve hi haurà un altre documental que tractarà aquesta baralla i la sentència judicial posterior. Es titula Altasu, trencar el silenci. Ja està fet. L’ha produït BAS (Broadcaster Audiovisual Services), l’empresa audiovisual de Josep Cuní. Dels diners que rebrà per aquest documental ja enllestit no en sabrem res fins que la CCMA no difongui com ha repartit els 6 milions que els ha donat la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. No pot tardar massa en fer-ho públic.

(Visited 468 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari