La Guàrdia Civil considera Madí i Vendrell organitzadors de Tsunami

Un informe remès al jutge Joaquín Aguirre també implica Oriol Soler i Jaume Cabaní

Xavier Vendrell
Xavier Vendrell

L’exdirigent i exconseller d’ERC Xavier Vendrell i l’exdirigent de CDC David Madí estan implicats en l’organització i la direcció de les mobilitzacions de protesta de Tsunami Democràtic, segons un informe de la Guàrdia Civil basat en comunicacions telefòniques interceptades i en converses captades per micròfons, revela El Periódico.

De Vendrell, en concret, la Guàrdia Civil conclou que coneixia els moviments de Tsunami Democràtic, a partir de converses amb la seva esposa i altres persones, com l’esposa de l’exconseller Joaquim Forn, a qui va dir que “cal seguir les instruccions per saber on anar cada moment” i “feu els que us diuen, les instruccions són molt precises”, el 14 d’octubre del 2019, segons la mateixa informació.

L’informe, remès al jutge de Barcelona que instrueix el cas Voloh/Volhov, Joaquín Aguirre, també recull el que sembla ser un descripció de Vendrell d’una estructura: “Tsunami diuen la cosa gran i Pícnic [x la República] l’operativa sobre la cosa concreta (…). Anonymus és la vigilància. Perquè no puguin dir que tot és el mateix”.

A Vendrell, així mateix, la Guàrdia Civil li atribueix instruccions concretes, com el llançament de pilotes durant un partit del FC Barcelona al Camp Nou, i també el capten vantant-se del tall de l’AP-7 i mostrant-se partidari del diàleg -Tsunami promovia el sit and talk– per parlar “dels grans objectius que passen irreductiblement per la independència de Catalunya”.

D’altra banda, El Periódico també publica que en aquest informe s’han inclòs les sospites contra l’empresari Oriol Soler i l’informàtic Jaume Cabaní. Soler és un dels membres de l’anomenat estat major del procés, un grup de dirigents a l’ombra fora de les institucions del qual també formen part Madí i Vendrell.

Cabaní, investigat com a presumpte responsable del finançament de Tsunami, és una figura de confiança de l’expresident Carles Puigdemont a Waterloo fins al punt d’haver figurat com a administrador de la societat CATGlobal ASBL, que recull i gestiona els ingressos que capta el Consell per la República.

Ara totes les investigacions judicials sobre Tsunami Democràtic es condueixen des de Madrid, després que el jutge Aguirre s’inhibís al jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional.

(Visited 141 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari