Ciutadans també recorrerà els indults dels presos del procés

Arrimadas i Carrizosa anuncien que utilitzaran la vía contenciosa administrativa perquè es revisi la concessió

La líder nacional de Ciutadans, Inés Arrimadas
La líder nacional de Ciutadans, Inés Arrimadas

La líder nacional de Ciudadanos, Inés Arrimadas

El líder de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest matí al programa Cafè d’idees, de RTVE, que la formació taronja recorrerà els indults als presos independentistes davant del Tribunal Suprem. “Crec que tenim la legitimació activa per anar al contenciós administratiu i demanar que es revisi la concessió dels indults”, ha assegurat.

Carrizosa ha defensat que aquesta mesura prolongarà el conflicte català en comptes d’afavorir la convivència, i ha afirmat que l’única via per la reconciliació és “el compliment de les lleis”. A parer seu, els indults “convaliden la forma d’actuar en política que ha dividit la societat” catalana.

La líder nacional de Cs, Inés Arrimadas,  ha confirmat l’anunci de Carrizosa assegurant que el seu partit presentarà un recurs al Suprem per la via contenciosa administrativa, perquè la mesura que avui aprovarà el Consell de Ministres pels presos del procés “incompleix l’informe preceptiu del Tribunal Suprem, la promesa de Sánchez i el sentit comú”.

Arrimadas considera que la concessió dels indults és un “projecte de supervivència política” del PSOE que “premia els que ho fan malament”. Alhora, la presidenta de Ciutadans ha criticat que durant la campanya electoral de les eleccions generals del 2019 els socialistes asseguressin que no concedirien els indults, tot i que ara han fet el contrari.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari