Suïssa remet a la Fiscalia del Suprem els moviments de Joan Carles I relacionats amb Zagatka i Lucum

Mirabaud, l'entitat on el rei emèrit va ingressar 100 milions de dòlars de l'Aràbia Saudita, es troba en una situació compromesa

Joan Carles I
Joan Carles I

En el marc de la investigació de la justícia suïssa sobre la fortuna de Joan Carles I, el rei emèrit d’Espanya, el fiscal de Ginebra que la condueix, Yves Bertossa, va remetre el passat 14 de maig a Madrid la informació sobre els moviments de la Fundació Lucum a la banca Mirabaud i de l’altra estructura suïssa relacionada amb l’excap de l’Estat, la que correspon a la Fundació Zagatka, a les entitats Credit Suisse i Lombard Odier, revela El Confidencial.

Segons la mateixa informació, la banca privada Mirabaud, on Joan Carles I va obrir un compte l’any 2008 per amagar-hi el cobrament de 100 milions de dòlars procedents de l’Aràbia Saudita, es troba en el punt de mira de Bertossa per un possible incompliment dels protocols sobre la prevenció del blanqueig de capitals i l’evasió fiscal.

Considerant el perfil de client políticament exposat (PEP, en anglès) del rei emèrit, Mirabaud hauria d’haver realitzat comprovacions sobre si el fons s’havien declarat a la Hisenda espanyola. Aquesta entitat bancària ha declarat que només els sis membres del seu òrgan rector més alt coneixien que Joan Carles I era l’autèntic beneficiari de la societat mercantil panamenya Lucum.

Dels diners dipositats a Mirabaud, Joan Carles I va extreure una mitjana de 100.000 euros mensuals en efectiu per a despeses efectuades a Espanya sense deixar rastre. Les operacions, afegeix aquesta informació, van continuar al compte de Lucum fins i tot després que esclatés l’escàndol de la cacera de Botswana, en la qual el monarca es va trencar el maluc, moment en el qual Mirabaud va tancar el compte associat a Joan Carles I.

Bertossa, segons afegeix El Confidencial, té revist visitar Espanya durant els pròxims dies per trobar-se amb representants de la Fiscalia espanyola que porten les tres causes sobre el patrimoni de Joan Carles I.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides