imagin llança la iniciativa “imaginChangers” per fomentar el voluntariat digital i contribuir a causes solidàries

imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida, ha posat en marxa aquest 17 de juny imaginChangers, una nova àrea temàtica dirigida a impulsar causes d’impacte social positiu que connectin amb la seva comunitat digital. A través d’imaginChangers, els usuaris d’imagin, que superen els 3 milions de persones, majoritàriament joves menors de 30 anys, podran participar en accions de voluntariat digital i fer donatius econòmics a projectes socials.

L’objectiu de la iniciativa és promoure la generació de canvis positius en la societat des de l’entorn digital, aprofitant les possibilitats d’abast i les facilitats operatives que ofereixen els canals i eines online. La comunitat d’imaginers, que es mou en un entorn 100% digital, podrà accedir a més d’una desena de projectes i causes en les quals involucrar-se, i donar suport a iniciatives amb la seva participació activa de manera online, a través dels seus mòbils, o mitjançant donacions econòmiques.

Per donar cabuda a diferents projectes solidaris, cada mes es proposarà una nova selecció d’iniciatives, vinculades principalment a petites entitats i start-ups especialitzades en l’impacte positiu. 


Selecció única de projectes de voluntariat digital

D’una banda, imaginChangers ofereix una secció específica de voluntariat online, denominada “Be the change”.

Durant el primer mes de funcionament d’imaginChangers, els usuaris podran participar en diferents accions que aniran des de la digitalització de receptes de persones grans que viuen en residències per crear un e-book de cuina i fomentar així la connexió intergeneracional, fins a la creació de grups de treball de voluntaris que aportaran els seus coneixements i habilitats per al desenvolupament de les missions d’organitzacions de diferents parts del món. Els imaginers també podran assistir telemàticament a la presentació de projectes d’ONG i avaluar-les perquè millorin el seu pitch, així com participar en tallers i xerrades de sensibilització de diferents causes.

La selecció de projectes, exclusiva d’imagin, la realitzarà l’equip de HandsOn Spain, una de les organitzacions de l’ecosistema de voluntariat més innovadores. 


Possibilitat de col·laborar amb causes solidàries de tot el món

D’altra banda, en la secció “Support the change”, la comunitat d’imagin també tindrà l’opció de fer donatius econòmics a diferents projectes. Els usuaris podran realitzar aportacions dineràries online per a causes permanents o projectes puntuals, com per exemple l’accés a aigua potable a zones rurals d’Àfrica, la neteja de residus de les platges o l’ajuda a joves en situació de vulnerabilitat, entre altres.

En aquest cas, és Worldcoo, organització de referència en el finançament de projectes d’alt impacte social, la que realitza la selecció de projectes.

A més de la implicació en els projectes, imaginChangers incorpora una eina de gamificació que permetrà als usuaris comptabilitzar el canvi positiu que estan generant amb la seva participació, tant econòmica com de voluntariat. Es tracta d’una plataforma tecnològica de la start-up APlanet que és capaç de quantificar la col·laboració solidària, tant a nivell individual -de cadascun dels usuaris- com a col·lectiu.

Des del punt de vista tecnològic, aquestes col·laboracions amb APlanet, HandsOn Spain i Worldcoo per posar en marxa imaginChangers, responen al model d’innovació oberta (open platform) d’imagin, que permet incorporar i integrar tecnologies i productes de tercers a l’app, i sumar forces amb altres fintech o start-ups.

Més de 3 milions d’imaginers

imagin és una plataforma d’estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix als millennials serveis digitals, financers i no financers, que els ajudin en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de més de 3 milions d’usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l’àmplia oferta de continguts i serveis –bona part, d’accés gratuït–, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l’alta com a client financer.

Els continguts digitals d’imagin s’organitzen entorn a cinc grans verticals: música (imaginMusic), videojocs (imaginGames), tendències (imaginCafé), tecnologia (imaginShop) i sostenibilitat (imaginPlanet). Així mateix, imagin ofereix experiències i avantatges especials en àmbits com els viatges o la mobilitat urbana.

La sostenibilitat constitueix un dels pilars de l’estratègia de imagin, amb un pla que implica que tot el model de negoci i la seva organització al complet estiguin compromesos amb criteris de coherència, compromís social i mediambiental, transparència i innovació. La plataforma desenvolupa tota una línia de productes, serveis, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat per generar un impacte positiu al planeta i al conjunt de la societat, que materialitza a través de la seva àrea temàtica imaginPlanet. Aquest model de sostenibilitat d’imagin ha aconseguit la certificació B Corp, que garanteix el compliment dels més alts estàndards d’acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial de la companyia per a equilibrar el benefici econòmic amb el propòsit social.

A més, l’aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per cobrir les necessitats d’estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l’edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d’estil de vida.

En tots els casos, imagin manté les característiques que l’han convertit en líder bancari per al públic millennial: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l’app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l’usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari