Els últims alts càrrecs processats per l’1-O també es neguen a declarar

Se'ls acusa dels delictes de desobediència, prevaricació, malversació de fons públics i falsedat documental

Els últims vuit citats a declarar en la causa que investiga una trentena d’excàrrecs del Govern pels preparatius de l’1-O s’han acollit al dret a no declarar davant la jutgessa instructora.

El jutjat d’instrucció 13 de Barcelona ha citat les últimes setmanes a tots els investigats per segon cop per interrogar-los per les resolucions del Tribunal Constitucional (TC) sobre el procés sobiranista, i aquest dilluns estaven citats vuit responsables, com el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, l’exdelegat del Govern a Brussel·les Amadeu Altafaj, l’exsecretari de Comunicació Jaume Clotet, o l’ex-secretari general de Treball, Josep Ginesta, entre altres.

Com la resta d’encausats en aquesta causa, estaven citats per aclarir aspectes d’unes resolucions del Tribunal Constitucional que haurien desobeït i sobre les quals no se’ls havia preguntat. Els altres processats tampoc van declarar.

Són els darrers dels 30 alts càrrecs del Govern acusats dels delictes de desobediència, prevaricació, malversació de fons públics i falsedat documental.

A les portes de la Ciutat de la Justícia s’han concentrat per donar-los suport diversos diputats al Parlament d’ERC i JxCat, com la mateixa presidenta, Laura Borràs, Albert Batet, Joan Canadell, Elsa Artadi, Damià Calvet, Alba Vergés i Chakir el Homrani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides