El filibusterisme canvia de bàndol al Parlament

Diu el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans que “filibusterisme” és la tàctica obstruccionista dins el Parlament que consisteix a dificultar la sanció de projectes per mitjà de discursos inacabables.

A Catalunya, en els darrers anys, Ciutadans tenia la seva pròpia adaptació d’aquesta tècnica i, en lloc d’alentir tràmits o fer-los més complicats amb discursos, ho feia amb dilacions sense gaire sentit, demanant reconsideracions que ja sabia que decaurien o reclamant reunions d’organismes superiors per dir allà el mateix que deia a fora.

Les primeres setmanes de la nova legislatura, però, han demostrat que aquesta tècnica ha canviat de bàndol. Ara és Vox qui aplica la mateixa fórmula, encara que sigui només per protestar perquè els deixen fora de les meses de les comissions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides