El filibusterisme canvia de bàndol al Parlament

Diu el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans que “filibusterisme” és la tàctica obstruccionista dins el Parlament que consisteix a dificultar la sanció de projectes per mitjà de discursos inacabables.

A Catalunya, en els darrers anys, Ciutadans tenia la seva pròpia adaptació d’aquesta tècnica i, en lloc d’alentir tràmits o fer-los més complicats amb discursos, ho feia amb dilacions sense gaire sentit, demanant reconsideracions que ja sabia que decaurien o reclamant reunions d’organismes superiors per dir allà el mateix que deia a fora.

Les primeres setmanes de la nova legislatura, però, han demostrat que aquesta tècnica ha canviat de bàndol. Ara és Vox qui aplica la mateixa fórmula, encara que sigui només per protestar perquè els deixen fora de les meses de les comissions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.