300 manifestants escridassen Pedro Sánchez a les portes del Liceu

L'ANC, els CDR, La Forja i Poble Lliure convoquen protestes contra la presència del president espanyol i a favor de l'amnistia i l'autodeterminació

Els manifestants s'han concentrat davant del Gran Teatre del Liceu
Els manifestants s'han concentrat davant del Gran Teatre del Liceu

Els manifestants s'han concentrat davant del Gran Teatre del Liceu

La visita del president del Govern central, Pedro Sánchez, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona per defensar els indults ha tingut com a resposta la convocatòria de protestes contra la presència del cap de l’executiu per part de l’ANC, els CDR, Poble Lliure i La Forja. Segons la Guàrdia Urbana, unes 300 persones s’han concentrat a les portes del Liceu reclamant l’amnistia i el dret a l’autodeterminació.

Unes 200 persones convocades pels CDR, entre les quals es trobaven també Poble Lliure i La Forja, s’han concentrat a les 10 del matí a Plaça Catalunya i han anat avançant per la Rambla fins a arribar al carrer del Carme, on els Mossos els han barrat el pas. L’entrada al Liceu ha estat protegida per un cordó d’antiavalots que ha dividit en dos grups la concentració i que s’encarrega de protegir els voltants del teatre.

Amb l’arribada dels primers convidats a la conferència, els manifestants han llançat pots de fum davant del cordó policíac cridant consignes com “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”. Quan el president espanyol ha arribat al Liceu, els presents l’han rebut amb una forta escridassada i més pots de fum com a protesta.

Entre els concentrats hi havia en Marcel Vivet, el jove activista independentista a qui la setmana passada l’Audiència de Barcelona va condemnar a cinc anys de presó per agredir a un agent en la manifestació contra Jusapol el 29 de setembre del 2018 a Barcelona. Tot i l’ambient reivindicatiu, no s’han registrat incidents entre els manifestants i els agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.