Junqueras: “L’indult és un triomf, demostra les debilitats de l’Estat”

Assegura que poden ser més "útils" fora de la presó i sosté que el Suprem no "resistirà" la pressió de la justícia europea

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras, president d’ERC, ha assenyalat aquest diumenge en una entrevista a Catalunya Ràdio que els indults són un “triomf” perquè “demostren les febleses dels aparells de l’Estat”.

Junqueras ha indicat que els condemnats per l’1-O poden ser més “útils” fora de la presó i ha defensat que el Tribunal Suprem “no resistirà” la pressió de la justícia europea.

En resposta als que diuen que l’indult no ajudarà a la independència, ha replicat que “s’equivoquen”. “Si estem a la presó és perquè estan convençuts que si estem fora ajudarem més a la independència”, ha dit Junqueras.

Preguntat sobre si s’asseurà a la taula de diàleg, ha indicat que és una “peça més” dins d’ERC, tot i que no ho ha descartat taxativament. “Sempre he dit que em limito a posar veu al que els meus companys saben i fan millor que jo. Ajudaré des de tots els àmbits que es cregui oportú”, ha apuntat Junqueras.

Sobre les declaracions de la ministra Reyes Maroto, que dissabte va alertar que a la taula de diàleg només es parlaria d’allò que estigui en el marc constitucional, Junqueras ha subratllat que els referèndums “estan dintre del marc legal o haurien d’estar-hi en qualsevol país democràtic del món”, i ha citat els de Suècia, Dinamarca, Regne Unit i el Canadà.

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari