Quina ‘patata calenta’ té Joan Laporta aquest diumenge vinent?

Històricament, el relleu en la junta directiva del FC Barcelona no ha tingut una incidència directa en la resposta dels socis cridats a participar en les assemblees de compromissaris. La convocada per a aquest diumenge al Camp Nou, on a més tampoc coincideix amb un partit que estimuli complementàriament l’assistència, no hauria de suposar una alteració de les baixes xifres de participació. El contrari seria sorprenent.

Menys encara si des del club no s’ha preparat una ofensiva per a atreure els socis que, en la majoria dels casos, han començat a rebre la convocatòria per correu aquest dimecres passat, dia 16, és a dir a només quatre dies de la celebració.

Sense presses ni encert, la junta de Joan Laporta ha convocat aquesta primera assemblea de la pitjor forma possible, perquè el dia 3 de juny va anunciar la seva celebració per al dia 4 de juliol i al cap de 24 hores va haver de rectificar perquè s’havia equivocat en dos aspectes legals. Primer, es va fixar el 4 de juliol per a disposar dels 20 dies obligats d’exposició dels textos dels canvis d’estatuts que pretenia aprovar. Després, no obstant això, la mateixa junta va reparar en què abans del 30 de juny ha de respondre contractualment a la seva definitiva adscripció i suport a la Superlliga.

La junta ja ha donat evidents símptomes de descontrol propi i d’absolut desconeixement intern del club, una circumstància que ha portat a deixar sense massa contingut el mateix ordre del dia, en el qual el més important podria arribar a ser l’aprovació d’un préstec de 500 milions. L’única cosa i més intrigant són conèixer les veritables condicions d’aquesta adhesió a la frustrada Superlliga.

L’altra gran incògnita orbita a l’entorn de la sensibilitat dels socis compromissaris que, per als convocats, serà la seva primera assemblea. Van ser sortejats l’any passat per a un període de dos anys, encara que no van poder exercir la seva funció després de la prohibició del Procicat de celebrar aquest tipus de reunions no essencials.

Fins a l’arribada de les cartes, 12 dies després de l’anunci, els compromissaris podien buscar en la web del club la informació i saber que, a més, si no confirmaven la seva presència amb anterioritat, el protocol COVID els impediria tenir accés. Tenint en compte l’edat elevada dels 1.000 socis senadors que ho són per dret (els 1.000 primers socis del FC Barcelona) i que la carta remesa sol·licita la confirmació mitjançant un codi QR és possible que aquest sector no acudeixi de manera majoritària. D’altra banda, amb els precedents de poc rigor en la identificació i accés a les assemblees en l’anterior període de Joan Laporta com a president, un procés que decideix la mateixa junta, tot indica que ho tindrà fàcil per a controlar-la al seu antull i disposar en cada situació d’un quòrum favorable.

Quan s’avisa als socis compromissaris 12 dies després de la convocatòria és que no s’han plantejat, com altres vegades, mesures d’estímul, trucades personals i una voluntat manifesta d’aconseguir la màxima participació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides