La CCMA diu que les intervencions de Rahola són aportacions “a la missió de servei públic de TV3”

Núria Llorach creu que “s’ha de valorar de manera contextualitzada” que ocupés 12 hores i 15 minuts de pantalla entre els mesos de març i agost de 2020

Helena Garcia Melero i Pilar Rahola al plató de 'Tot es mou'

Pilar Rahola a la seva secció 'La Tribuna' al programa 'Tot es mou', de TV3, el passat 14 de juny

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, considera que les intervencions de Pilar Rahola als programes Tot es Mou i FAQs són aportacions a la missió de servei públic de TV3. A més, considera que la seva presència a TV3 no és excessiva i que la seva defensa aferrissada de l’opció independentista tal i com l’entenen Carles Puigdemont i JxCat queda compensada per les opinions d’altres col·laboradors. Llorach fa aquestes afirmacions a la resposta per escrit a la pregunta que li va formular la diputada socialista Beatriz Silva sobre si li semblava normal que Pilar Rahola intervingués 57 cops en aquests programes i hi ocupés 12 hores i 15 minuts entre els mesos de març i agost del 2020, segons un informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

En aquesta resposta, datada el 8 de juny, la presidenta de la CCMA comença reflexionant sobre el pluralisme que, segons ella, “consisteix en la capacitat dels mitjans de comunicació de representar un reflex fidel de la societat en tots els àmbits que la integren”. Continua dient que “els continguts audiovisuals de la CCMA mostren de la manera més àmplia possible la realitat i el conjunt dels valors que la societat considera que li són propis. Els mitjans de la CCMA serveixen el conjunt plural de la ciutadania i la representen. Totes les opinions hi poden trobar un lloc per expressar-se en funció del seu interès informatiu, del pluralisme i de la seva representativitat, sempre que respectin els principis democràtics i de convivència”.

Pel que fa a la dada de l’informe del CAC, Llorach considera que és “merament objectiva i no comparativa, ja que s’ha de valorar de manera contextualitzada amb el temps de paraula d’altres analistes polítics amb opinions diferents, i a vegades discrepants”. I afegeix “totes aquestes intervencions aporten a la missió de servei públic de Televisió de Catalunya els valors inherents a aquesta missió, sota els criteris dels responsables dels programes”.

Amb posterioritat a l’informe del CAC, Pilar Rahola ha continuat intervenint als dos programes esmentats i un càlcul del nombre de les seves intervencions i hores en pantalla des d’aleshores dona uns resultats similars. Es contextualitzi com es vulgui és evident que a TV3 no hi ha un altre comentarista que tingui un espai fix com té Rahola al Tot es mou cada setmana sense que ningú li dugui la contrària i participi tots els dissabtes en un cara a cara al FAQs. Arran de la investigació judicial del cas Volhov, sobre el finançament de l’estada dels polítics fugits a l’estranger després de la declaració d’independència, es va interceptar una conversa telefònica entre ella i David Madí, home influent en l’administració catalana, on demanava que pressionés el director de TV3, Vicent Sanchis, perquè li donés més temps de protagonisme televisiu. Ningú s’està en aquesta televisió 12 hores llargues en mig any però a ella li sembla poc. I a Núria Llorach, una contribució necessària “a la missió de servei públic de la Televisió de Catalunya”.

(Visited 321 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “La CCMA diu que les intervencions de Rahola són aportacions “a la missió de servei públic de TV3””

  1. Como le dije en 1995, en el instituto Lacetania de Manresa a un compañero profe de inglés de ERC, la Rahola , no es trigo limpio , y me contesto, pero es que vale por dos hombres
    NO COMMENT

    Respon

Feu un comentari