L’Eurocambra reclama al TGUE que torni a retirar la immunitat a Puigdemont

Els serveis jurídics remeten les seves observacions sobre la petició de mesures cautelars

Comín, Ponsatí i Puigdemont
Comín, Ponsatí i Puigdemont

El Parlament Europeu ha reclamat aquest dijous al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que retiri la immunitat que va retornar provisionalment, de forma cautelaríssima, als eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

El serveis jurídics de l’Eurocambra han remès aquest plantejament en les observacions traslladades al TGUE sobre la petició de mesures cautelars. Ara, aquest tribunal amb seu a Luxemburg haurà de decidir si existeixen indicis que justifiquin la concessió en ferm de les cautelars.

Puigdemont, Comín i Ponsatí van argüir que es trobaven davant d’un risc imminent de detenció a França, si tornaven a Estrasburg per participar en la represa de sessions plenàries que tenen lloc en aquest seu de l’Eurocambra, i van indicar que aquest fet els impedia representar els ciutadans europeus.

El TGUE els va concedir, a principis d’aquest mes de juny, la recuperació provisional de la immunitat com a eurodiputats fins que examinés detalladament la qüestió i adoptés una resolució definitiva sobre la petició de mesures provisionals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.