Aragonès i Puigdemont rebutgen que els indults siguin una solució política

El president i l'expresident presenten una "nova relació institucional" entre ells

Pere Aragonès i Carles Puigdemont
Pere Aragonès i Carles Puigdemont

El principal resultat exhibit després de la trobada que han mantingut aquest divendres a Waterloo el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’expresident Carles Puigdemont és la posició comuna que han escenificat sobre el valor dels indults i la relació entre tots dos.

Aragonès i Puigdemont han manifestat un rebuig conjunt al fet que els indults, que el govern espanyol estudia concedir als dirigents del procés presos, siguin una solució política al conflicte entre la posició del sobiranisme català i l’Estat central. A més, han reclamat una resolució “global” contra la “repressió” i “sobre la sobirania de Catalunya”, a través de l’autodeterminació.

D’altra banda, han afirmat que serà “la primera de diverses trobades” i que marca l’inici d’una “nova relació institucional”. En aquest sentit, han especificat que la trobada no ha estat “de caràcter executiu”, i que no han abordat el paper que ha de jugar el Consell per la República en l’independentisme durant aquesta legislatura, una de les principals qüestions que van dificultar l’acord de govern entre ERC i JxCat.

Aragonès ha explicat que s’ha desplaçat a Waterloo per reconèixer institucionalment Puigdemont, punt que ha considerat “imprescindible en aquesta continuïtat històrica de la Generalitat”, i “sobretot” perquè comparteixen l’objectiu de la independència de Catalunya.

El president de la Generalitat ha mostrat el seu agraïment a l’eurodiputat i expresident per haver estat rebut a Waterloo i per haver mantingut una “conversa amable, franca i profitosa”. En canvi, ha assegurat que no ha rebut cap invitació per assistir a l’acte que ha convocat el pròxim dilluns al Gran Teatre del Liceu el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Puigdemont ha considerat que el govern de Sánchez no concedirà els indults per convicció, sinó perquè s’hi “veu abocat”, i que l’independentisme ha de passar del diàleg a la negociació amb l’Estat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides