El fiscal suís que investiga Joan Carles I es reunirà amb el Suprem l’1 de juliol

Yves Bertossa i el tinent fiscal Juan Ignacio Campos es trobaran en un conclave per tractar principalment el tema de la fundació Zagatka

El fiscal suís Yves Bertossa
El fiscal suís Yves Bertossa

El fiscal suís Yves Bertossa

El fiscal suís Yves Bertossa, encarregat d’investigar la fortuna del rei emèrit, Joan Carles de Borbó, arribarà a Madrid el pròxim 30 de juny segons ha confirmat el diari Ara. Està previst que l’1 de juliol es reuneixi amb el tinent fiscal Juan Ignacio Campos i el seu equip al Tribunal Suprem, una trobada que tindrà lloc després que la justícia suïssa trobés un compte bancari a Andorra del qual es podria haver beneficiat Joan Carles I.

Bertossa ja va visitar la capital espanyola fa més d’un any, el 29 d’octubre del 2019, per reunir-se a la seu de la Fiscalia Anticorrupció amb el fiscal en cap, Alejandro Luzón, i el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón. Durant la reunió es va definir la línia que seguiria la investigació i el fiscal suís va sol·licitar per comissió rogatòria els àudios que van filtrar-se als mitjans sobre la conversa entre l’examant del rei emèrit, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, i l’excomissari José Manuel Villarejo.

Durant el conclave, la Fiscalia va demanar també accés a les dades de la investigació suïssa sobre les presumptes comissions pagades pel tram  d’AVE la Meca-Medina, a l’Aràbia Saudita, i el passat 5 de juny del 2020 la Fiscalia del Tribunal Suprem va fer-se càrrec de la causa contra el rei emèrit. A finals de l’any anterior, la justícia espanyola va sol·licitar a Suïssa totes les dades i comptes bancaris sobre la fundació Zagatka però, segons afegeix l’Ara, la majoria de la informació encara no s’ha enviat a Espanya.

La rellevància d’aquesta fundació radica en el fet que va assumir una gran quantitat de les despeses de Joan Carles I durant diversos anys: entre el 2009 i el 2018 Zagatka va carregar uns 8 milions d’euros en vols privats als comptes oberts en bancs suïssos. Conèixer al detall els comptes de la fundació permetria determinar si la regularització que el rei emèrit va presentar a Hisenda a principis del 2021 correspon a la realitat. De fet, Zagatka és una de les peces centrals de la investigació a Espanya i serà el tema que ocupi la reunió de l’1 de juliol entre el fiscal Bertossa i el tinent fiscal del Suprem Juan Ignacio Campos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides