Cop a la màfia de pakistanesos que treballaven en règim d’esclavatge

Els presumptes explotadors controlaven supermercats amb una xarxa de més de 100 càmeres de videovigilància

Agents de la Policia Nacional en conjunt amb Inspecció de Treball han desarticulat una xarxa dedicada a l’explotació laboral de ciutadans, majoritàriament pakistanesos, en situació il·legal i que treballaven en règim de semi esclavatge.

Els agents han detingut els cinc màxims responsables de la xarxa, qui regentaven diversos supermercats i magatzems repartits entre Sant Adrià del Besòs i Barcelona.

Per a controlar a les víctimes, els presumptes membres de la xarxa criminal, van establir un sofisticat sistema de videovigilància, amb més de 100 càmeres, que monitoraven tots els moviments dels treballadors i permetien saber que estaven fent en qualsevol moment. Sota l’oferta una feina, els membres de l’organització, captaven ciutadans pakistanesos en situació de vulnerabilitat amb poca formació acadèmica i sense cap càrrega familiar i els feien entrar de manera il·legal a Catalunya. Un cop a Barcelona, aquests estrangers en situació irregular, passaven a formar part d’un entramat que els exigia treballar sense descans, en condicions abusives i per un sou miserable, el que es traduïa en grans beneficis per l’organització que els va permetre ampliar el negoci.

El passat mes de novembre, arran d’algunes sospites per part d’Inspecció de Treball es va procedir a iniciar una investigació en què se’n van trobar 43 treballadors il·legals que treballaven, amb jornades maratonianes i sense papers i al registre efectuat als 14 supermercats i dos magatzems es va trobar una nau amb una sala de control de més de 100 càmeres de videovigilància amb les quals els caps de l’organització mafiosa, controlaven tant les botigues com els treballadors explotats.

.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Cop a la màfia de pakistanesos que treballaven en règim d’esclavatge”

 1. PAKIS
  Que exploten per 300 euros al mes de sou, sense s,s, ni contracte i con horaris de dilluns a dilluns
  Un que sap de que parla, al ferlis peojectes d´enginyeria per al seus negocis
  I mes coses que no se saben, pero que jo si que se
  NO COMMENT

  Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides