L’exconseller Solé, nou delegat del govern a Lleida

Morral encapçalarà la delegació de Barcelona, mentre que són rellevats els responsables de Difusió

El conseller Bernat Solé
El conseller Bernat Solé

Bernat Solé, el darrer conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de l’anterior govern de la Generalitat, és el nou delegat territorial del govern català a Lleida. Es tracta del segon conseller de l’anterior legislatura que es reincorpora al sottogoverno de la Generalitat les darreres hores, després que s’anunciés que l’extitular d’Interior Miquel Buch (JxCat) és el nou director de l’empresa pública Infraestructures.cat.

Solé (ERC) va ser nomenat conseller el març del 2020, després que el seu antecessor, Alfred Bosch, dimitís quan es va destapar la seva actuació sobre l’acusació d’assetjament sexual contra el seu cap de gabinet. Abans, Solé havia ocupat un escó al Parlament com a diputat d’ERC (2015-2020) i havia sigut alcalde d’Agramunt (2011-2020). Tot i aquesta trajectòria política a ERC, exercirà ara un càrrec depenent del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, que encapçala Jordi Puigneró (JxCat).

Aquest mes de gener, d’altra banda, Solé va ser condemnat a un any d’inhabilitació per desobediència greu al Tribunal Constitucional, per la seva actuació com a alcalde d’Agramunt durant l’1-O, la qual cosa va impedir-li poder presentar-se com a candidat a les eleccions del passat 14 de febrer. El fet que la sentència no fos ferma va permetre-li, en canvi, conservar el càrrec de conseller fins que ha tingut lloc el canvi de govern.

L’exalcalde d’ICV a Cerdanyola del Vallès Toni Morral, per la seva part, esdevé el delegat territorial del govern català a Barcelona. Exdirigent de l’ANC, la Crida Nacional per la República i el Consell per la República els darrers anys, Morral ha estat diputat de JxCat des del 2017.

A banda dels relleus al capdavant de les delegacions territorials, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica aquest dimecres les destitucions de dues figures destacades del sector d’ERC al sottogoverno: Miquel Gamisans deixa de ser secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, i Jordi del Río cessa com a director general de Difusió.

Tots dos eren càrrecs de la Vicepresidència d’Economia i Hisenda que en l’anterior legislatura encapçalava l’actual president, Pere Aragonès. Ara, la Vicepresidència està vinculada amb Polítiques Digitals i Territori.

Cèsar Puig, un dels ex-alts càrrecs d’Interior jutjats i absolts en la causa per l’1-O del major dels Mossos Josep Lluís Trapero, també conclou la seva etapa com a director general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica del Gabinet Jurídica de la Generalitat. I l’exsecretari general de Cultura Pau Villòria, per la seva part, deixa de ser viceconseller de la Presidència per al Desplegament de l’Autogovern.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “L’exconseller Solé, nou delegat del govern a Lleida”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.