L’Audiència Nacional obre judici oral contra Pujol i els seus set fills

El jutge dona deu dies al fill gran de l'expresident perquè dipositi 7,5 milions per possibles responsabilitats civils

El jutge Santiago Pedraz, titular del jutjat d’instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, ha decidit l’obertura de judici oral contra l’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, els seus set fills i onze persones més, per presumptes delictes d’associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte continuat de falsificació de document mercantil, set delictes contra la Hisenda Pública i delicte de frustració de l’execució. Entre els acusats hi ha Mercè Gironès, exdona de Jordi Pujol Ferrusola, fill de l’expresident català, i els empresaris Luis Delso Heras, Carles Sumarroca Claverol i Carles Vilarrubí.

El magistrat dona ara un termini de deu dies, en el seu acte judicial, perquè Jordi Pujol Ferrusola dipositi 7,5 milions d’euros i a Mercè Gironès 400.000 per a cobrir les possibles responsabilitats civils que puguin derivar-se en aquest procediment pels delictes contra la Hisenda Pública que se’ls imputen. Es dona la circumstància que la decisió del jutge Pedraz arriba just després que l’Advocacia de l’Estat hagi decidit no actuar contra l’expresident Pujol i demanar 25 anys per al seu primogènit.

El cas investiga empresaris que presumptament van fer pagaments milionaris a la família Pujol, segons explicava el jutge De la Mata en el seu acte, dissimulats sota estructures societàries més o menys sofisticades i utilitzant diferents paradisos fiscals i fórmules contractuals.

Tots aquests contractes simulats trobaven la seva contraprestació en l’exercici d’influències per part de la família Pujol Ferrusola en adjudicacions, canvis de qualificació urbanística o adjudicació de concessions.

L’acte concedeix un termini d’un mes als acusats perquè presentin els seus escrits de defensa i inclou els escrits d’acusació de la Fiscalia Anticorrupció, l’Advocacia de l’Estat i l’acusació representada per Grand Tibidabo SA, en els quals s’indiquen els delictes i les penes de presó sol·licitades per als acusats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “L’Audiència Nacional obre judici oral contra Pujol i els seus set fills”

Deixa un comentari

Notícies més llegides