Cinc anys de presó per un ‘indepe’ que es va manifestar contra Jusapol

La Fiscalia li demanava cinc anys i mig de presó i la Generalitat, quatre anys i nou mesos

L’activista independentista Marcel Vivet ha estat condemnat a cinc anys de presó per desordres públics i atemptat contra l’autoritat per la manifestació contra Jusapol el 2018 a Barcelona, en què segons l’acusació hauria ferit a un agent dels Mossos d’Esquadra.

Es tracta de la protesta en què es va llançar pintura als agents, simulant el festival Holi. A més, l’Audiència de Barcelona el condemna a pagar una multa de 600 euros per lesions i una indemnització de més de 1.512 euros a l’agent, com ha avançat Nació Digital i ha confirmat l’activista a Twitter. Durant el judici, el jove va negar haver colpejat l’agent amb el pal d’una bandera, com sostenia l’acusació.

La Fiscalia li demanava cinc anys i mig de presó i 2.160 euros per lesions lleus, atemptat contra l’autoritat i desordres públics, mentre que la Generalitat li demanava quatre anys i nou mesos. L’acusació del Govern va generar polèmica i la defensa va mediar perquè fos retirada, però finalment no va ser així.

Crida l’atenció que, tot i l’acusació de la Generalitat, que mai va retirar, l’Oficina de Drets Civils i Polítics, del mateix Govern, hagi qualificat d’incomprensible la condemna. En un comentari a Twitter també ha afegit: “Més enllà de la culpabilitat o no, la Justícia ha d’actuar sempre d’acord amb el principi de proporcionalitat i l’equilibri de drets”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Cinc anys de presó per un ‘indepe’ que es va manifestar contra Jusapol”

Deixa un comentari

Notícies més llegides