Marcela Topor va cobrar 60.000 euros de la Xarxa Audiovisual Local l’any passat

L’esposa de Carles Puigdemont, que ja no cobra sense treballar els mesos de juliol i agost, és l’única persona contractada directament per la XAL per dirigir i presentar un dels seus programes

Marcela Topor, esposa de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont, va cobrar 24.000 euros entre el setembre i el desembre de l’any passat per dirigir i presentar a la Xarxa Audiovisual Local (XAL) el programa The Weekly Mag. El 2020, la XAL, l’entitat que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona, li va pagar 60.000 euros. Aquesta quantitat representa 12.000 euros menys que els que va cobrar el 2019. Aleshores, cobrava 6.000 euros mensuals tots els mesos de l’any, inclosos el juliol i l’agost quan no s’emet el seu programa. El contracte entre Marcela Topor i la XAL s’ha pogut saber perquè aquest organisme ha actualitzat el seu portal de transparència després de quasi un any de no fer-ho i de que el grup de Ciutadans de la Diputació en demanés explicacions el Ple del mes passat.

Les dades incorporades per la XAL al seu Espai de Transparència recullen els contractes firmats els dos darrers trimestres de 2020. Hi figuren els ingressos d’alguns dels col·laboradors de The Weekly Mag però no hi apareixen les quantitats que cobren tres d’ells: Mathew Tree, Màrius Serra i Sergi Cervera. Mathew Tree fa un comentari de llibres i participa a la tertúlia del programa, com Màrius Serra, que planteja un dels seus clàssics concursos enigmàtics per endevinar una paraula. Sergi Cervera acompanya a Marcela Topor en el concurs amb què es tanca el programa.

Sí que apareixen al portal de la Transparència de la XAL els sous que reben altres col·laboradors. Antoni Cama, que s’encarrega dels guions, cobra, segons el portal “màxim 14.025 euros”. En el seu cas, el contracte va de juliol a desembre. Del contracte amb la traductora Elisenda Bofill, també entre juliol i desembre, s’especifica que cobra “màxim 9.450 euros”. La participació d’Ebre digital, un canal vinculat a la XAL, és retribuïda amb 19.600 euros en aquests quatre mesos. Al programa també hi treballa personal de la XAL: l’assistent a la direcció, tres periodistes que s’encarreguen de la producció i set tècnics que s’ocupen del seu so i imatge.

En conjunt, The Weekly Mag costa a la Diputació de Barcelona més de 300.000 euros anuals, entre els quals s’hi inclou el lloguer del local on s’enregistra, el restaurant ARTTE (47.190 euros el 2020) i els costos d’il·luminació (uns 40.000 euros anuals). El programa és un magazine setmanal d’entreteniment, fet en anglès i subtitulat en català. Marcela Topor és l’única persona contractada directament per la XAL per dirigir i presentar un dels seus programes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides