Colau reclama als jutjats que revisin els criteris sobre la moratòria dels desnonaments

L'alcaldessa de Barcelona reclama al PSOE que desbloquegi la nova llei d'habitatge

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit aquest dilluns que els jutjats “revisin els criteris amb què decideixen aplicar o no la moratòria” antidesnonaments. Ho ha fet amb un missatge a les xarxes socials després de conèixer que un veí del barri de Sants s’ha suïcidat just abans de ser desnonat.

Colau ha destacat que la víctima, de 58 anys, disposava d’un informe elaborat pels serveis socials que acreditava la seva situació de vulnerabilitat, el qual va ser rebutjat pel jutjat. “Una decisió que no compartim ni entenem, i fins a l’últim moment els serveis municipals han intentat mitjançar per frenar el desnonament”, ha expressat.

L’home, tal com ha indicat l’alcaldessa, estava a l’atur i “no va poder continuar pagant l’habitatge”. A principis del 2021, el propietari de l’immoble el va demandar per impagament de lloguer i, tot i que l’advocat de l’afectat va sol·licitar en dues ocasions l’aplicació de la moratòria, finalment es va desestimar l’informe de vulnerabilitat. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), “les circumstàncies que allà es recullen no són les que regula el reial decret com a vulnerabilitat que permeti la suspensió” del desnonament.

L’alcaldessa de Barcelona, que ha  traslladat les seves condolences a l’entorn de la víctima, ha assegurat que “és una mort que no hauria d’haver-se produït”. A més d’exigir als jutges una revisió dels criteris que marquen l’aplicació o no de la moratòria, Colau ha demanat al PSOE que desbloquegi ja la proposta d’una nova llei d’habitatge que freni l’especulació, impulsi més habitatge públic i ofereixi alternatives als desnonaments en els casos de vulnerabilitat acreditada”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Colau reclama als jutjats que revisin els criteris sobre la moratòria dels desnonaments”

Deixa un comentari

Notícies més llegides