Ajornen sine die la decisió sobre l’obligatorietat de les mascaretes

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es mostra partidari de retirar la mascareta a exteriors

La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat ha aprovat aquesta tarda els nous grups de vacunació contra la covid-19. No obstant això, i malgrat les informacions que apuntaven que s’abordaria la possible eliminació de l’obligatorietat de mascaretes en exteriors, Sanitat i les comunitats autònomes no han abordat aquesta qüestió durant la reunió d’avui.

“No s’ha tractat. No hi ha data per fer-ho”, han afirmat fonts ministerials a Europa Press, tot i que les informacions apuntaven que entre avui i demà es prendria una decisió. Segons el Departament de Salut “Catalunya ha insistit perquè es portés la qüestió al Consell Interterritorial de demà”, però li ha estat negat.

De fet, ahir el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va mostrar-se partidari que la mascareta deixi de ser obligatòria en espais exteriors. “En determinades condicions”, matisava el conseller, després de recordar que Catalunya va ser el primer territori que va introduir l’obligatorietat de la mascareta a la via pública, fa pràcticament un any, i que després s’hi van anar afegint altres comunitats autònomes. Per això, indica, ara cal modificar el decret que en regula l’obligatorietat.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari