Ajornen sine die la decisió sobre l’obligatorietat de les mascaretes

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es mostra partidari de retirar la mascareta a exteriors

Un jove, amb mascareta davant de la Sagrada Família

La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat ha aprovat aquesta tarda els nous grups de vacunació contra la covid-19. No obstant això, i malgrat les informacions que apuntaven que s’abordaria la possible eliminació de l’obligatorietat de mascaretes en exteriors, Sanitat i les comunitats autònomes no han abordat aquesta qüestió durant la reunió d’avui.

“No s’ha tractat. No hi ha data per fer-ho”, han afirmat fonts ministerials a Europa Press, tot i que les informacions apuntaven que entre avui i demà es prendria una decisió. Segons el Departament de Salut “Catalunya ha insistit perquè es portés la qüestió al Consell Interterritorial de demà”, però li ha estat negat.

De fet, ahir el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va mostrar-se partidari que la mascareta deixi de ser obligatòria en espais exteriors. “En determinades condicions”, matisava el conseller, després de recordar que Catalunya va ser el primer territori que va introduir l’obligatorietat de la mascareta a la via pública, fa pràcticament un any, i que després s’hi van anar afegint altres comunitats autònomes. Per això, indica, ara cal modificar el decret que en regula l’obligatorietat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.