La CCMA renova el contracte al programa ‘Planta Baixa’ de TV3 per 3.257.870 euros

Encara no s’han confirmat les renovacions del 'Polònia', 'Està passant', 'Més 324' o 'Bricoheroes', pendents de la situació econòmica de TV3

Ricard Ustrell, presentant el seu programa 'Panta baixa', a TV3

El programa Planta baixa, que dirigeix i presenta a TV3 Ricard Ustrell, de dilluns a divendres, de 11 a 14 hores, ha renovat, aquest 19 de maig, el seu contracte amb la Corporació Catalana de Mitjan Audiovisuals (CCMA) per la temporada 2020-2021. Costarà 3.257.870 euros. El primer contracte de Planta Baixa amb la CCMA es va signar el 17 de juliol de 2019 i va ser per la realització de 256 programes durant un any i set mesos fins el desembre de 2020. Aquest contracte es va valorar en 3.137.400,87 euros. Posteriorment s’hi van afegir dinou programes, per 243.647,69 euros, i 19.683,65 euros més per l’ampliació d’horari que va fer a mitja temporada. Pels programes de gener a juliol de 2021, Planta baixa ha rebut 1.846.008,72 euros, als quals s’hi van afegir noves partides per la realització de 72 programes més (147.725,02 euros), una addenda de modificació de contracte (14.855,31 euros) i una bonificació per l’audiència aconseguida (35.000 euros). És a dir, entre gener i juliol de 2021, la productora La Manchester Radiofònica de Ricard Ustrell, responsable de Planta baixa, ha ingressat, gràcies a aquest programa, 2.043.589,05 euros. Cal preveure que els 3.257.870 euros que ha ingressat ara s’ampliaran amb partides afegides en els propers mesos, tal i com ha passat fins ara.

El setembre de l’any passat, Planta baixa es va menjar una hora d’Els Matins, que presenta Lídia Heredia, la qual cosa va augmentar la mala maror que hi ha a la redacció de TV3 per l’entrega a productores privades d’una parcel·la informativa que els periodistes de la televisió pública de la Generalitat creuen que podrien assumir ells perfectament. Aquestes tensions es van posar de manifest fa uns mesos quan Ustrell es va queixar en directe que no tenia pressupost per repartir entrepans entre el públic que assistia al programa. Poc després es va trobar amb uns quants entrepans que li van fer arribar des de la redacció de TV3.

El director del canal, Vicent Sanchis, ha cedit la franja horària de 11 a 14 hores a La Manchester Radiofònica però manté la de 16:30 a 20 hores en mans de treballadors de la casa, amb el Tot es mou, que condueixen Helena García Melero i Lluís Marquina. L’aposta de Sanchis per Planta baixa surt molt cara i, a més, genera controvèrsia al món independentista ja que Ustrell és molt més objectiu que García Melero en la forma de tractar la informació i no compta entre els seus col·laboradors amb personatges tan marcats ideològicament com Pilar Rahola, Empar Moliner o Albano-Dante Fachín, amb presència fixa al Tot es mou.

L’any passat, Sanchis va anunciar que potser hauria de suprimir de la graella de TV3 programes cars com Polònia. Adduïa que la tresoreria de la CCMA no es podia permetre el luxe de pagar els més de 3 milions que costa cada temporada l’històric programa d’humor polític. Finalment, i de la mà del Fons covid, va rebre 15,5 milions d’euros dels quals en va apartar uns quants per mantenir viu el Polònia. La situació econòmica no ha millorat i aquesta temporada no hi ha Fons covid del qual desviar diners a productores privades (Minoria Absoluta, en el cas de Polònia). El juliol se solen renovar programes com Polònia, Està passant (que ha costat 1,65 milions aquesta temporada), Bricoheroes (247.133 euros) o Més 324 (Xavier Graset cobra 107.000 euros l’any per fer-lo). S’haurà d’estar pendent per veure si els propers dies es renoven els seus contractes o no.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides