La dreta torna a Colón per protestar contra el govern de Sánchez pels indults del procés

Mentre que Casado s'ha quedat en un pla discret, Abascal ha estat l'únic dirigent que estava en primera línia

La plaça Colón de Madrid ha tornat a ser el lloc escollit pels partits de dreta i d’extrema dreta espanyola per protestar contra el govern de Pedro Sánchez pels indults als presos de l’1-O. Una concentració convocada per la plataforma Unión 78 i on hi ha participat el PP, Vox i Ciutadans.

Enarborant banderes espanyoles, les persones congregades a Colón han corejat frases com “jo soc espanyol” i “Sánchez dimissió”. Alguns cartells dels manifestants asseguren que Espanya està “en destrucció”.

A diferència de l’anterior concentració, la de febrer de 2019, aquest cop els populars i els taronges s’han allunyat premeditadament de l’extrema dreta. Tant Pablo Casado com Inés Arrimadas han evitat la foto amb Santiago Abascal. Això no obstant, tampoc han volgut deixar la bandera contra els indults en mans dels rivals directes.

Casado hi ha anat sense gairebé cap baró territorial, només l’acompanyava d’Isabel Díaz Ayuso, la més aplaudida pels congregats. El president del Partit Popular ha acusat al president Sánchez de vendre la sobirania “per un grapat de vots” i ha demanat “coherència” després de recordar les reticències de Sánchez amb els indults abans d’entrar a La Moncloa. “Ha de respectar la unitat i la igualtat de tots els espanyols, ha de respectar la Justícia”, ha conclòs.

Per la seva banda, Abascal, líder del partit d’ultradreta Vox, ha assegurat durant la concentració que el president Sánchez “pot fer molt de mal”. “És important que estiguem tots junts aquí, a Colón, amb independència de les sigles polítiques, sense vergonya i sense por a les fotos”, ha comentat.

Arrimadas (Cs), per la seva banda, ha afirmat que la foto que s’ha de buscar no és la de Colón, és “la de Sánchez amb els colpistes” i en la línia de PP i Vox ha sostingut que Sánchez vol “guanyar temps a Moncloa”.

Unió 78 és una plataforma “cívica i política” que es va presentar públicament fa un any i que integren persones com Rosa Díaz, María San Gil o Fernando Savater. Demanen a la ciutadania que es mobilitzi contra el “xantatge” d’uns indults que “no tenen altre propòsit que conservar la majoria parlamentària” del president Sánchez, a qui acusa de “mantenir-se a la Moncloa a qualsevol preu”.

La concentració ha arrencat amb retard per una avaria en un generador. Un contratemps que ha incomodat els assistents, que han hagut de suportar la forta calor de Madrid durant un llarg temps.

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La dreta torna a Colón per protestar contra el govern de Sánchez pels indults del procés”

Feu un comentari