Greus acusacions contra el president i el director general de la Federació Catalana de Futbol

En una època de grans dificultats pels clubs, a causa de la pandèmia, els màxims dirigents cobren uns sous exorbitants

Mar de fons a la Federació Catalana de Futbol (FCF). Després de la convulsa etapa protagonitzada per Andreu Subíes, que ha acabat als tribunals, l’actual presidència de Joan Soteras també és molt tempestuosa i pot acabar amb la presentació d’una moció de censura en la pròxima assemblea general.

Hi ha en discussió la mala gestió de l’entitat, reflectida en l’elevat sou que cobra el president –120.000 euros anuals–, però, sobretot, l’actuació del director general, José Miguel Calle, acusat de convertir la FCF en un xiringuito en benefici propi. Així ho confirma un informe elaborat per la Policia Judicial del CNP, incorporat a les diligències prèvies 1137/2020, que se segueixen al jutjat número 15 de Barcelona.

Segons aquest informe, el director general de la FCF i els seus familiars més directes haurien obtingut uns ingressos de 594.698,97 euros, entre els exercicis de 2011-16. José Miguel Calle hauria percebut 343.446,78 euros, dels quals 160.883,68 euros correspondrien a conceptes poc clars.

D’altra banda, la seva esposa, M.Z.G., hauria percebut 187.696,23 euros entre el 2011 i el 2013, dels quals 169.461,65 correspondrien a abonaments realitzats per la FCF, quan no ha treballat mai per a aquesta entitat. També s’hauria beneficiat del pagament d’una sanció personal imposada per la Seguretat Social per valor de 8.214,34 euros.

La policia ressenya una altra dada curiosa: la mare del denunciat, la senyora C.E.F., hauria rebut 2.651 euros, quan tenia 74 anys, amb un ingrés efectuat pel tresorer de l’AE Sant Andreu de la Barca, de la qual José Miguel Calle era vicepresident.

Així mateix, les diligències practicades recullen que José Miguel Calle i la seva dona s’haurien beneficiat del pagament de la defensa jurídica que la FCF va posar a la seva disposició, ja que durant aquests anys van ser inspeccionats per la Seguretat Social i es va demostrar que cobraven irregularment el subsidi de desocupació. Per tapar-ho, la FCF va assumir dues factures emeses a nom de José Miguel Calle per valor de 8.742,28 euros i una altra emesa a nom de M.Z.G. per import de 1.461,38 euros.

Una altra qüestió que està en el sumari 1137/2020 és que José Miguel Calle cobrava 85.000 euros bruts anuals de la FCF durant l’any 2019, quan va ser contractat per la Federació Espanyola (RFEF). Durant aquest mateix exercici, va percebre 63.749,97 euros nets de la RFEF, però en comptes de reduir-se el salari que cobrava a la FCF per la seva pèrdua de dedicació, el va incrementar a 95.000 euros bruts anuals.

El mateix que passa actualment: està cobrant uns 35.000 euros nets de la RFEF, com a vicepresident de Futbol Sala, mentre que de la FCF rep, com a director general, 125.000 euros bruts anuals. I tot això en plena pandèmia i amb els clubs arruïnats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Greus acusacions contra el president i el director general de la Federació Catalana de Futbol”

Deixa un comentari

Notícies més llegides