El Parlament Europeu aprova la suspensió temporal de les patents de les vacunes contra la covid

L'esmena presentada pels Verds ha tirat endavant en una votació molt ajustada: 325 vots a favor i 324 en contra

El Parlament Europeu a Brussel·les

El Parlament Europeu a Brussel·les

El Parlament Europeu s’ha mostrat favorable aquest dijous a la suspensió temporal de les patents de les vacunes contra la covid, perquè puguin arribar als països amb rendes més baixes. L’Eurocambra ha donat suport a les negociacions de l‘Organització Mundial del Comerç (OMC), i ha demanat que siguin “proactives, constructives i basades en textos concrets” per tal d'”ampliar l’accés mundial als productes mèdics relacionats amb la covid-19″.

La iniciativa ha tirat endavant amb una majoria simple molt ajustada, 325 vots a favor i 324 en contra. Es tracta d’una esmena que van presentar els Verds a la resolució sobre l’accés global a les vacunes, que en el seu conjunt va ser aprovada amb 355 vots a favor, 263 en contra i 71 abstencions.

El text sobre la suspensió de les patents demana que es prioritzi “la disponibilitat i assequibilitat dels productes sanitaris, l’augment de la producció de vacunes contra la covid-19 i la distribució geogràfica mundial de la capacitat de fabricació”. Considera que “les circumstàncies excepcionals requereixen solucions excepcionals” i, en aquest sentit, la Comissió Europea proposa que els governs puguin obligar les farmacèutiques a cedir la patent a un preu “assequible”.

Tot i això, a diferència d’altres països com els Estats Units, l’Índia i Sud-àfrica, Brussel·les es nega a alliberar completament les patents perquè considera contraproduent que les farmacèutiques no obtinguin cap mena de remuneració.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides