El Ministeri de Sanitat deixa en mans de les comunitats l’obertura de l’oci nocturn

L'executiu espanyol recula després que sis comunitats rebutgessin el pla de desescalada i l'Audiència Nacional de Madrid el paralitzés com a mesura cautelar

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, al Congrés dels Diputats

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, al Congrés dels Diputats

El Ministeri de Sanitat ha reculat completament i ha posat en mans de cada comunitat autònoma l’obertura de l’oci nocturn, després que aquest dilluns l’Audiència de Madrid paralitzés, com a mesura cautelar i a petició del govern d’Isabel Díaz Ayuso, les restriccions a l’hostaleria que l’executiu espanyol va imposar a tot l’Estat.

Les autonomies podran decidir per si mateixes si obren o no les discoteques, així com les condicions i l’horari que hauran de respectar, tenint en compte l’evolució de la covid a cada territori. D’aquesta manera, els establiments d’oci nocturn podran obrir fins les sis del matí si, en el cas de Catalunya, la Generalitat ho autoritzés.

El canvi de les mesures s’ha aprovat aquest dimecres al vespre en una reunió interterritorial que ha agrupat els consellers de Salut autonòmics. Totes les comunitats han donat el seu vot favorable excepte una -no ha transcendit quina-, que s’ha abstingut.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha estat l’encarregada d’anunciar l’acord del pla de desescalada, i ha destacat el consens que el caracteritza. “Teníem la determinació conjunta de fer una sortida consensuada. La imatge de divisió no ajuda. Si vam entrar junts en aquesta crisi, en sortim junts també”, ha manifestat.

Tot i que la setmana passada la ministra parlava de mesures “d’obligat compliment”, ara ha rectificat quan ha assegurat que es tracta de recomanacions, i ha demanat que l’obertura es faci amb responsabilitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides