Calvo anuncia ara que els indults “no trigaran gaire”

La ministra i portaveu Montero es desmarca de Belarra i afirma que la posició del govern espanyol sobre Puigdemont és que ha de tornar per ser jutjat

Carmen Calvo
Carmen Calvo

La vicepresidenta primera del govern d’Espanya, Carmen Calvo, ha etiquetat els indults de “decisió política” i ha anunciat ara que “no trigaran gaire”, després que aquest dimecres transcendís, des de fonts de la Moncloa citades per RAC1, que aquestes mesures de gràcies no serien imminents.

Calvo ha defensat els indults com una figura que “forma part del joc de pesos i contrapesos” dels tres poders de l’Estat, i ha insistit a rebutjar com “una mentida” que sigui il·legals. Segons ha explicat al programa Las cosas claras, de TVE, estan molt avançats els dotze expedients sobre els indults, que ella mateixa ha indicat que són “individualitzats”.

Per la seva part, la ministra i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha discrepat obertament de la ministra Ione Belarra quan ha afirmat que l’interès del govern que presideix Pedro Sánchez és que Carles Puigdemont “pugui ser portat a Espanya i pugui ser jutjat, com ha dit sempre.

Belarra havia defensat a RAC1 que l’expresident català i eurodiputat de JxCat pugui tornar a Espanya sense ser detingut. “Com puc defensar que la Policia els detingui? Si volem acabar amb la judicialització i apostar pels indults, seria una incongruència descomunal”, havia manifestat.

(Visited 133 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari