Villatoro, d’Acció Exterior al Consell Català de l’Esport

L'exconsellera Capella substitueix Knörr al capdavant de la delegació de la Generalitat a Madrid, i Campdepadrós, contra qui es va querellar la Fiscalia, és un nou alt càrrec de Justícia

Aleix Villatoro
Aleix Villatoro

Aleix Villatoro és un dels alts càrrecs recol·locats a la Generalitat després del canvi de govern. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) d’aquest dimecres anuncia que Villatoro és el nou director del Consell Català de l’Esport, un organisme del Departament de la Presidència que, a les ordres de la Secretaria General de l’Esport, executa la política esportiva catalana.

Per tant, les seves superiors són ara la flamant nova secretària general de l’Esport, Anna Caula, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, després d’haver estat secretari general del Departament d’Acció Exterior i Transparència des del desembre del 2019 fins al maig d’enguany.

Villatoro, fill de l’exdiputat de Convergència Vicenç Villatoro, és un dels alts càrrecs processats pel Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona per l’organització de l’1-O. A més, el Tribunal de Comptes li reclama una fiança per les despeses de la Generalitat en l’acció exterior relacionada amb el procés.

A banda del nomenament de Villatoro, el DOGC recull el cessament de Gorka Knörr com a delegat de la Generalitat a Madrid. El càrrec l’assumeixi ara Ester Capella, consellera de Justícia del govern de Quim Torra, que havia desenvolupat una part de la seva carrera política a Madrid com a senadora i diputada d’ERC. Per la seva part, Marc Ramentol ha estat nomenat director general de Coordinació Interdepartamental just després d’haver tancat la seva etapa com a secretari general del Departament de Salut.

Eusebi Campdepadrós, exsecretari primer del Parlament de Catalunya durant l’anterior legislatura, és el nou secretari de Relacions amb l’administració de Justícia del Departament de Justícia. La Fiscalia es va querellar contra Campdepadrós i els altres membres independentistes de l’anterior Mesa del Parlament per un delicte de desobediència presumptament comès quan van admetre a tràmit la votació d’iniciatives relacionades amb el procés el novembre del 2019.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides