Torra replica a Sànchez que “per mi l’1-O és fundacional i innegociable”

El dirigent de JxCat considera que aquella votació no era per aconseguir la independència

Quim Torra
Quim Torra

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha expressat a Twitter la seva disconformitat amb el parer del secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, sobre l’1-O. Sànchez havia manifestat, en un article publicat al diari Ara, que és “dels qui creuen que l’1 d’octubre va ser concebut més per forçar el govern espanyol a obrir una via de diàleg i negociació per assolir un referèndum acordat que per proclamar efectivament la independència”.

Per la seva part, Torra ha piulat aquest dimarts que “Amb tot el respecte, benvolgut Jordi Sànchez, jo l’1-O vaig votar SÍ a constituir Catalunya en un Estat” independent en forma de república, vaig exercir el dret d’autodeterminació de Catalunya”. Per això, per mi l’1-O és fundacional i innegociable“, ha afegit.

L’article de Sànchez, on l’exdirigent de l’ANC també defensa que l’1-O “no va ser un error”, ha aparegut poc després que el líder d’ERC Oriol Junqueras, en un altre article publicat també a l’Ara, es mostrés favorable als indults i considerés indesitjable la via unilateral cap a la independència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides