El govern central reconeix que els indults no seran imminents

Fonts de Moncloa asseguren que la reforma del delicte de sedició no estarà enllestida fins d'aquí un temps

Dirigents del procés presos
Dirigents del procés presos

Els polítics independentistes empresonats en una imatge a Lledoners

L’executiu presidit per Pedro Sánchez ha reconegut a RAC1 que la concessió dels indults no serà imminent, tot i que manté la previsió d’aprovar-los abans de les vacances. Segons ha pogut saber l’emissora de radio, fonts de la Moncloa expliquen que l’argumentació dels indults necessita temps i que, per tant, ho tramitaran sense cap pressa.

La reunió entre Sánchez i el president català, Pere Aragonès, tindrà lloc abans d’indultar els presos independentistes i, en aquest sentit, la carta d’Oriol Junqueras rebutjant la via unilateral ha permès que ambdós presidents apropin postures i que el to del diàleg es rebaixi.

Respecte la reforma del delicte de sedició, fonts institucionals han indicat a RAC1 que aquest canvi del Codi Penal es produirà al marge dels indults i que no estarà enllestit fins d’aquí un temps. Aquesta reforma és una de les mesures que el Consell d’Europa recomana a Espanya en el darrer informe que ha elaborat, el qual encara està pendent de ser debatut i aprovat a l’Assemblea Parlamentària del consell europeu la setmana del 21 al 24 de juny.

Així doncs, tot apunta que l’executiu espanyol està decidit a seguir endevant amb la concessió dels indults els líders de procés independentista empresonats encara que sigui de forma parcial, ja que l’informe negatiu del Tribunal Suprem no permet, segons la llei, que es produeixin indults totals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.