D’”estic extorsionant aquest cabró” a alt càrrec d’Acció Exterior

Gerard Figueras, investigat per un presumpte desviament de fons públics, deixa la secretaria General de l’Esport i es posa a les ordres de la consellera Victòria Alsina

Gerard Figueras
Gerard Figueras

Gerard Figueras ha estat nomenat secretari d’Acció Exterior i de la Unió Europea, un càrrec del Departament d’Acció Exterior i Transparència que encapçala la consellera Victòria Alsina (JxCat). Figueras havia estat des del febrer del 2016 i fins ara secretari general de l’Esport, una responsabilitat que acaba d’assumir l’exvicepresidenta del Parlament Anna Caula (ERC).

Aquest nou alt càrrec d’Acció Exterior es troba sota la lupa d’investigacions judicials per presumpta corrupció. El novembre del 2019 va ser detingut durant la primera fase de l’operació Voloh/Volhov, com a integrant d’una suposada trama que ha desviat fraudulentament subvencions públiques a fundacions de l’òrbita convergent, com CATmón i Igman, un investigació que porta el Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona.

Aleshores, eldiario.es va revelar el contingut d’una conversa de Figueras, inclosa en el sumari, en la qual l’aleshores responsable de l’Esport català deia que “el tècnic és un fill de puta” i “estic extorsionant aquest cabró tant com puc”. El seu interlocutor era l’exdirigent de Convergènca Víctor Terradellas, un altre dels principals investigats, amb el qual parlava sobre sobre l’atorgament de subvencions i el fet que un tècnic no donava llum verda perquè mancava de documentació.

Posteriorment, el mateix any, va acumular una segona imputació i va ser citat per declarar com a investigat per una jutgessa de Gavà per les presumptes irregularitats en la contractació de serveis relacionats amb el Canal Olímpic de Catalunya.

Figueras, que va presidir la JNC i va ser diputat de CiU (2010-2012), també està sent investigat per la suposada comissió de delictes de malversació, prevaricació i tràfic d’influències en la mateixa causa que afecta l’alcaldessa de l’Hospitalet Núria Marín (PSC), sobre presumptes subvencions fraudulentes al Consell Esportiu de l’Hospitalet. De fet, en el marc d’aquesta investigació, va tornar a ser detingut durant unes hores el passat mes de novembre per agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional.

(Visited 694 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari