Mas nega que el 52% legitimi la culminació del procés

L'expresident etiqueta de "vodevil" el govern dels darreres tres anys i proposa que es compti amb el PSC com a aliat

Artur Mas
Artur Mas

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha considerat, en una entrevista al Diari de Barcelona, que sumar el 52% dels vots amb una participació del 54% a les darreres eleccions no legitima l’independentisme per culminar el procés.

Mas interpreta que “el que està en joc ara és com continua aquest procés i com continua bé, com no ens estimbem contra les roques”, i ha manifestat, sobre el nou govern català, que espera que “hagin après aquests tres anys i no repeteixin el vodevil“.

Així mateix, s’ha mostrat partidari de considerar “altres aliats” a més de la CUP, en referència al PSC, si es concedeixen els indults i el PSOE n’assumeixi el preu polític, per “com a mínim parlar, no dic que hagi de ser el soci preferent”.

L’expresident s’ha mostrat escèptic sobre la possibilitat que el diàleg doni lloc a “una bona solució”, i ha indicat, en aquest sentit, que “una cosa és creure en la taula de diàleg com a concepte i una altra és anar amb el lliri a la mà”.

No obstant això, l’exlíder de Convergència valora els indults, que el govern espanyol està estudiant, com un possible “senyal que la repressió s’ha d’anar acabant”, per bé que troba que no són “la solució al conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol”.

D’altra banda, en una entrevista concedida aquest dilluns a La noche en 24 horas, de RTVE, l’expresident català ha assegurat que si quan ell tenia “majoria parlamentària folgada” i “suports més enllà el meu propi partit” i “en la mateixa societat catalana”, el president espanyol Mariano Rajoy “hagués obert la porta del pacte fiscal”, i el Tribunal Constitucional no hagués declarat inconstitucionals alguns articles de l’Estatut, aleshores “moltes de les coses que han passat després no haurien succeït”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Mas nega que el 52% legitimi la culminació del procés”

Deixa un comentari

Notícies més llegides