La CUP acusa Junqueras d’un “error garrafal” per descartar la via unilateral

Els anticapitalistes mantenen l'aposta pel suport al Govern però no creuen en un diàleg amb l'Estat

Salutació entre Sánchez i Junqueras al Congrés

La CUP considera un error el fet que el president d’ERC, Oriol Junqueras, hagi apuntat que per aconseguir la independència de Catalunya cal negociar amb el govern central, descartant la via unilateral. En aquest sentit, la diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, Laia Estrada, ha afirmat que “descartar la via unilateral és un error garrafal”, i que “la d’ERC és una estratègia errònia”.

Laia Estrada, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha argumentat que “la realitat és que l’Estat espanyol no ens permetrà un referèndum a l’escocesa, com pretén ERC”, i com va defensar Junqueras en un article a l’Ara. Per a la CUP, “és enganyar a la població dir que és possible fer-ho a través del diàleg amb l’Estat”.

Els anticapitalistes recorden que el seu suport al govern del republicà Pere Aragonès té data de caducitat, afirmant que “hem donat dos anys de termini com a màxim a la taula de diàleg, i espero que s’acabi abans”. La CUP, en aquest sentit, insisteix en el fet que “hem d’anar a una confrontació amb l’Estat aquesta legislatura”.

També des de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’ha carregat contra els nous posicionaments d’Oriol Junqueras. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha afirmat que “no compartim la part en què Junqueras parla que “altres vies no són desitjables”, sens dubte la via més desitjable és la d’un acord amb l’Estat, però no mostra cap voluntat”.

En aquest sentit, també en declaracions a Catalunya Ràdio, la presidenta de l’ANC ha criticat algunes de les darreres actuacions del govern de l’executiu de la Generalitat, afirmant “de moment hi ha gestos del Govern que no ens agraden”, qualificant-los de “submissió a l’executiu espanyol”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides