Deu càrrecs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals cobren més de 100.000 euros

Són els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, els responsables de Màrqueting i Vendes, Estratègia i Recursos Humans, Explotació i Enginyeria i Gestió i Recursos i els quatre membres del Consell de Govern de la CCMA

Els directors de Catalunya Ràdio i TV3 i la presidenta en funcions de la CCMA, al Parlament

Deu alts càrrecs de l’equip que dirigeix la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) cobren més de 100.000 euros anuals. El càrrec més ben pagat de la CCMA és el del seu president, però està vacant des que el va abandonar Brauli Duart el 2018. En aquell moment, el seu sou era d’uns 140.000 euros. Núria Llorach, que era vicepresidenta d’aquest organisme, el va substituir com a presidenta en funcions. El seu sou l’any 2020 va ser de 116.844, 79 euros.

Llorach cobra uns quatre mil euros més que els altres tres membres del Consell de Govern de la CCMA que encara queden actius dels sis que el van formar l’abril de 2012. Tots tenen els càrrecs caducats, però el Parlament encara no ha aprovat la renovació completa de l’organisme. Els tres membres actius són Antoni Pemán, Rita Marzoa i Armand Querol. El 2020 van cobrar 112.881,34 euros cadascun.

Els directors de TV3, Vicent Sanchis, i de Catalunya Ràdio i mitjans digitals, Saül Gordillo, van tenir una retribució de 116.038,89 euros. El director d’Estratègia i Recursos Humans de la CCMA, Andreu J. Martínez, i el d’Explotació i Enginyeria, Amadeu Gassó, van rebre aquesta mateixa quantitat, mentre que la directora de Màrqueting i Vendes, Núria Fargas, i la de Gestió i Recursos, Teresa Farré, van guanyar 102.820,64 euros.

En la resposta parlamentària a una pregunta escrita del diputat de Vox, Ignacio Garriga, Núria Llorach va aportar aquestes dades, però es va negar a facilitar-li els salaris del director adjunt i cap de continguts i programes de TV3, del cap d’informatius de TV3, del director adjunt de Catalunya Ràdio i del cap d’informatius de Catalunya Ràdio. En una altra resposta a Garriga, la presidenta en funcions de la CCMA va detallar que, amb data de 31 de desembre de 2020, la plantilla de TV3 estava formada per 2062 persones treballadores i la de Catalunya Ràdio per 379. El sou dels 413 redactors de TV3 i Catalunya Ràdio és de 52.779 euros; el dels 61 productors és de 57.390 euros i el dels dinou conductors, de 68.396 euros. Els deu directors conductors de programa cobren 74.481 euros, cinc conductors de programa cobren 71.303 euros i disset directors de programa, 63.243 euros.

El 2020, el millor sou a la redacció era el dels directors d’àrea: 82.025 euros. Els salaris més baixos els van cobrar els vuit ordenances (30.015 euros) i els cinc treballadors del magatzem (31.693). El 2021, tots els sous dels funcionaris de la Generalitat, llevat dels del president i els consellers, es van incrementar en un 0.9%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides