Com va la picabaralla entre Jordi Barbeta i Francesc-Marc Álvaro?

Jordi Barbeta
Jordi Barbeta

Dos dels columnistes de referència del nacionalisme català, Jordi Barbeta i Francesc-Marc Álvaro, companys durant anys a La Vanguardia, se les han tingut darrerament a Twitter, on Álvaro ha blocat Barbeta.

Sembla que el detonant d’aquesta decisió ha estat un tuit on Barbeta, des del 2018 columnista d‘El Nacional, ha reaccionat a un tuit d’Álvaro, escrivint: “Sincerament, cansa molt tant menjapollisme. Álvaro hi havia elogiat un article de Carlos Zanón sobre Jordi Cuixart, i Zanón havia agraït les paraules d’Álvaro.

El mateix Barbeta, en veure que Álvaro l’havia blocat, ha escrit aquest dissabte: “Et vaig promocionar a l’Avui, et vaig portar a La Vanguardia. T’advertia contra el sectarisme…”.

Després d’un cert ressò a la xarxa, Barbeta ha explicat, “per aclarir-nos”, que el menjapollisme és “un concepte de l’argot periodístic i fa referència a l’adulació mútua en públic de persones d’igual o diferent ideologia, però que pertanyen a un mateix ofici, o a una mateixa empresa, i es practica generalment en benefici propi”.

Sobre el sectarisme a què havia fet referència Barbeta, d’altra banda, Álvaro ha publicat a Twitter una cita de l’obra Contra el fanatisme, d’Amos Oz, que de ben segur és una resposta al seu excompany: “El fanàtic és una criatura d’allò més generosa. El fanàtic és un gran altruista. Sovint, està més interessat en els altres que en ell mateix. Vol salvar la teva ànima, vol redimir-te”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides