Vicent Sanchis ha ingressat prop de mig milió d’euros des que és director de TV3

Cobra 117.000 euros a l’any, 8.000 més del que va rebre quan va ser nomenat pel càrrec ara fa quatre anys

El director de TV3, Vicent Sanchis, en una compareixença a la comissió de control parlamentari de la CCMA

Vicent Sanchis ha cobrat com a director de TV3 prop de mig milió d’euros des del seu nomenament el 13 de març de 2017. Aquell any el sou del director de la Televisió de Catalunya va ser de 108.080 euros. Cada any s’ha anat incrementant el sou uns 2.000 euros, llevat del 2021, quan l’augment de salaris dels funcionaris de la Generalitat es va limitar a un 0,9%. L’any 2020, el president de la Generalitat i els consellers es van congelar els sous. Els alts càrrecs de l’administració catalana no se’l van congelar. Sanchis tampoc.

El 2018, el sou del director de TV3 va passar a ser de 111.207,06 euros. L’any següent va augmentar fins els 113.763,62 euros. El 2020, es va incrementar uns 2.300 euros fins els 116.038,89 euros i el 2021, amb l’increment del 0,9% ha arribat fins els 117.082,89 euros. Tenint en compte que el 2017 va assumir el càrrec quan ja havien transcorregut dos mesos i mig i que del 2021 ha cobrat des de gener fins a maig, Vicent Sanchis ha ingressat de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) la quantitat de 485.239,10 euros. Per superar el mig milió d’euros de remuneració pels seus serveis com a director de la televisió pública de la Generalitat hauria de continuar en el càrrec un parell de mesos, cosa perfectament possible perquè la seva substitució requereix d’un procés parlamentari que no es resoldrà previsiblement abans de les vacances d’estiu.

El pressupost de la CCMA no està desglossat entre Catalunya Ràdio i TVC ja que comparteixen diversos serveis. És d’uns 288 milions, tot i que cada any el govern de la Generalitat hi fa aportacions extraordinàries per tapar els forats econòmics que genera. La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, va detallar en la resposta a una pregunta parlamentària per escrit del diputat de Vox, Ignacio Garriga, que el cost per ciutadà dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat va ser l’any passat de 32,42 euros. Llorach és l’única persona d’aquest organisme que cobra més que Sanchis. El seu salari com a presidenta en funcions és de 117.895,79 euros. Tots dos cobren aproximadament el mateix que els consellers de la Generalitat i molt més que els ministres o el president del govern espanyol. Pedro Sánchez cobra 84.845,16 euros l’any. El nou president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que es rebaixarà el sou que cobrava el seu antecessor Quim Torra, (153.235,50 euros), i es conformarà amb 130.250,60 euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Vicent Sanchis ha ingressat prop de mig milió d’euros des que és director de TV3”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.