Iceta defensa els indults com una aposta “bastant sensata”

El ministre descarta que l'independentisme intenti la via unilateral i diu que "segurament caldrà esperar" perquè la taula de diàleg es torni a reunir

El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta
El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta

El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha defensat la concessió dels indults als dirigents del procés presos com una aposta política “bastant sensata” si el que es vol és “diàleg”, i ha considerat que pot ajudar a la “reconciliació” i el “retrobament”.

A més, ha apuntat que aquestes mesures de gràcia podrien estar a punt abans de l’estiu i que “no crec que falti molt” perquè s’enllesteixin, per bé que ha recordat que “no depèn de mi”.

En canvi, ha assenyalat que “segurament caldrà esperar” fins que es torni a reunir la taula de diàleg entre els governs d’Espanya i de la Generalitat de Catalunya, de la qual ha dit que no sap si formarà part. Segons ha afegit, “és possible” que els presidents Pedro Sánchez i Pere Aragonès no hagin concretat res més enllà de la trobada d’aquest mes de juny que van concertar telefònicament.

Iceta també ha descartat que l’independentisme emprengui la via unilateral després que el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, afirmés que “ja hem demostrat que la via unilateral és possible fer-la”, i que “no és la nostra primera opció, però no la descartem”.

El ministre ha afegit que l’independentisme pot mantenir els seus objectius complint la llei, i ha afirmat que només ha vist en risc la unitat d’Espanya “quan el PP es troba en el poder”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides