El TSJC obliga a oferir la selectivitat a Catalunya també en castellà i aranès

L'idioma dels exàmens no serà per defecte el català, sinó que el triaran els alumnes individualment

Aula de la UB
Aula de la UB

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat un recurs interposat per l’Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya (AEB) i ha dictaminat que els alumnes que es presentin a les proves d’accés a la universitat han de poder triar individualment en quina de les tres llengües oficials a Catalunya fa els exàmens.

La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC, en concret, ha adoptat les mesures cautelars reclamades per l’AEB, i ha acordat la suspensió d’un paràgraf de les instruccions sobre la selectivitat, de manera que l’administració ja no podrà establir que el català sigui, per defecte, l’idioma dels exàmens.

Els alumnes que comencen la selectivitat aquest dimarts, així doncs, podran escollir els exàmens en els tres idiomes oficials: castellà, català i aranès. Fins ara, aquells que preferien l’examen en castellà, per exemple, havien de demanar-lo expressament.

El TSJC, que encara no ha abordat el fons de la qüestió, ha recordat en la seva resolució, coneguda aquest dilluns al migdia, que el Tribunal Constitucional va determinar que la definició del català com a llengua pròpia “no pot justificar la imposició estatutària de l’ús preferent d’aquella llengua, en detriment del castellà” per part de les administracions públiques.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “El TSJC obliga a oferir la selectivitat a Catalunya també en castellà i aranès”

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.