CCOO defensa que les obres de l’aeroport del Prat s’haurien d’ubicar “dins els límits actuals”

El sindicat assenyala que la proposta d'Aena "no és prou realista" i que caldria derivar part del trànsit aeri als aeroports de Girona, Reus i Lleida

L'aeroport de El Prat de Barcelona

L’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat segueix causant discrepàncies entre els diversos actors implicats, i mentre els empresaris s’han pronunciat completament a favor, CCOO de Catalunya ha emès un comunicat aquest divendres assegurant que la proposta d’AENA “no és prou realista” i senyalant que “no es poden considerar només els interessos empresarials”.

Pel sindicat, el projecte és “continuista” perquè “es fonamenta en les evolucions del sector en el passat” i “no valora les previsibles limitacions normatives per part de les directives europees, l’increment del cost dels combustibles i la internalització d’impactes ambientals”. Consideren també que “per no agreujar les desigualtats territorials”, caldria derivar part del trànsit aeri als aeroports de Girona, Reus i Lleida, motiu pel qual defensen que “el projecte hauria d’incloure inversions en la millora de les connexions ferroviàries”.

Respecte l’impacte mediambiental, CCOO assegura que “la construcció de grans infraestructures i un increment de les operacions a les terminals dificultaria assolir els objectius de lluita contra el canvi climàtic”, preocupant-se per les afectacions que l’ampliació tindria en l’estany de La Ricarda, una zona protegida del Delta del Llobregat. Per aquest motiu, el sindicat considera que “seria millor ubicar les obres dins dels límits actuals de l’aeroport”.

El comunicat assenyala també la necessitat de que les compensacions de deu hectàrees per cada hectàrea afectada “hauria de ser immediata i prèvia a qualsevol obra que es vulgui fer”. Pel altra banda, CCOO considera que és indispensable que els llocs de treball que generi la proposta siguin de qualitat i per això pretén “negociar cada detall del projecte”, “per la defensa dels interessos dels treballadors i treballadores del sector”.

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “CCOO defensa que les obres de l’aeroport del Prat s’haurien d’ubicar “dins els límits actuals””

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.