Vergés i Budó, decebudes amb el nou Govern

La confecció del nou govern català va ser dissenyada per Pere Aragonès, president i líder d’ERC a la pràctica, i Jordi Sànchez, artífex de l’estratègia de JxCat en la negociació. Tots dos van pactar en el seu dia que el Consell Executiu tindria una gran part renovada i que acolliria més consellers nous que repetint càrrec.

Però si hi havia dues conselleres de l’anterior govern que estaven gairebé segures que mantindrien un seient en l’estructura, eren l’ara exconsellera de Salut, Alba Vergés, i la de Presidència, Meritxell Budó. Totes dues, una d’ERC i l’altra de JxCat, havien estat cares visibles de la gestió de la pandèmia. I totes dues estaven convençudes que els serveis prestats els farien mantenir el càrrec de consellera.

A més, Aragonès tenia clar que la presència de dones al nou govern havia de ser majoritària, així que això també els donava un cert avantatge. Però les coses van anar com van anar. Salut va passar a mans de JxCat amb Josep Maria Argimon com a titular compromès de la cartera. I Presidència, a mans d’ERC amb Laura Vilagrà ocupant la figura de confiança del president. Però tant Vergés com Budó confiaven a poder quedar-se un altre departament. Res més lluny de la realitat. A última hora, van caure del nou govern i ara totes dues són la viva imatge de la decepció en la política.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Vergés i Budó, decebudes amb el nou Govern”

Deixa un comentari

Notícies més llegides