Sergi Sabrià és el nou poder a l’ombra del Palau

El dirigent d’Esquerra Republicana i també exportaveu del partit Sergi Sabrià canvia de trinxera. Després d’anys donant la cara per la formació republicana i d’haver dissenyat l’estratègia comunicativa d’ERC, ara deixa el Parlament i el seu escó per entrar al Palau de la Generalitat de la mà de Pere Aragonès.

Això sí, s’incorpora als òrgans del govern català en un dels llocs que més li agradaria a qualsevol “animal polític”. Salvador Sabrià serà el nou director de l’Oficina del President de la Generalitat, un lloc que pretén ser una mena de cap de gabinet del president en el sentit més nord-americà del càrrec. Entre altres funcions, destaca el control de tot el que afecta Palau, el disseny de les grans estratègies i l’assessorament directe i poder a l’ombra. “Crearà i amagarà els cadàvers, vaja”, diu un dirigent d’ERC definint el nou lloc de Sabrià.

També, Sergi Sabrià ha sigut membre de l’equip negociador d’ERC que ha acabat tancant el pacte de govern amb JxCat. I és, segons els postconvergents, la “bèstia negra” de la part republicana. Segons alguns dirigents de JxCat, Sabrià ha estat l’element més dur negociant que s’han trobat en anys, i els seus plantejaments sempre han estat els més rígids dins els postulats d’ERC. Tot i això, a ERC diuen que mai se li ha donat aquest paper.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides