Puigdemont demana a l’Eurocambra que no al·legui contra la seva immunitat

L'expresident català, que l'ha recuperat provisionalment, diu que és una decisió "qualitativament molt important" i que indica que "l'argument de la persecució política és digne de ser estudiat"

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, ha demanat aquest dijous al Parlament Europeu que no presenti al·legacions contra la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) de restituir-li provisionalment la immunitat com a europarlamentari, mentre la cambra comunitària presenta les seves observacions i, finalment, el TGUE adopta una decisió que conclogui el procediment sobre les mesures provisionals que ell ha sol·licitat.

En una roda de premsa celebrada al Parlament Europeu aquest dijous, Puigdemont ha considerat la recuperació provisional de la immunitat és el resultat d’una decisió “qualitativament molt important” que marca un precedent i que, segons ell, acosta el moment que la UE “li digui a un dels seus estats membres que no es comporta segons les normes que faci el favor de complir-les”. L’expresident interpreta de la decisió del TGUE, així mateix, que “l’argument de la persecució política és digne de ser estudiat”.

El líder de Junts també ha destacat que és “el primer cop que es torna la immunitat a uns eurodiputats que l’havien perdut per decisió de l’Eurocambra”, i que d’aquesta manera la institució “surt reforçada”.

La decisió del TGUE, que no ha entrat de moment en el fons de la qüestió, ha estat adoptada arran dels recursos plantejats de Puigdemont i els seus companys de JxCat a l’Eurocambra, Clara Ponsatí i Toni Comín, els quals van sol·licitar mesures cautelars contra l’aixecament de la immunitat decidida pel ple del Parlament Europeu, adduint que, mentrestant, s’arriscaven a ser detinguts en territori francès, la qual cosa els impediria exercir de representants comunitaris.

El TGUE, en concret, ha reconegut amb la seva decisió de restituir provisionalment la immunitat retirada als tres eurodiputats de JxCat que existeixen raons per protegir l’statu quo en aquest moment del procediment.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.