La consellera de Cultura, citada a declarar pels preparatius de l’1-O

Natàlia Garriga està processada per malversació i, tot i ser aforada, la jutgessa la pot citar a declarar voluntàriament

La consellera de Cultura Natàlia Garriga
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, en l'acte de presa de possessió

La nova consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha estat citada a declarar per la jutgessa que investiga els preparatius de la consulta independentista de l’1-O, així com els altres 29 càrrecs del Govern i empresaris processats. La titular del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, Alejandra Gil, ha fixat els propers 8, 15 i 21 de juny per prendre’ls-hi declaració indagatòria sobre la logística de la consulta.

La consellera està processada pel delicte de malversació en relació a la seva participació a l’1-O com a directora de serveis de la Secretaria General de Vicepresidència, càrrec que ocupava el 2017, i com la resta de processats ha comparegut almenys en dos ocasions durant la instrucció del cas.

Tot i la condició d’aforada de Garriga, de la qual gaudeix des que va prendre possessió del càrrec de consellera el passat 26 de març, fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han afirmat a l’Agència Efe que la jutgessa la pot citar a declarar voluntàriament, d’acord amb la llei d’enjudiciament criminal. La defensa de la consellera, però, ha presentat un escrit sol·licitant que sigui el TSJC qui assumeixi la investigació.

Garriga està acusada d’exercir “d’enllaç” entre l’exsecretari general de Vicepresidència Josep Maria Jové, actual president del grup parlamentari d’ERC, i l’encarregada d’una nau industrial a Bigues i Riells (Vallès Oriental), on es pretenia emmagatzemar documentació relacionada amb la consulta. La causa contra la consellera de Cultura podria unir-se a la que té oberta el TSJC contra els diputats Jové i Lluís Salvadó, també d’Esquerra Republicana, que estan acusats de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets.

La magistrada ha ordenat tornar a citar els processats perquè declarin sobre uns fets relacionats amb les resolucions del Tribunal Constitucional, que inicialment no estaven inclosos a la causa, i Garriga ho farà el proper 8 de juny juntament amb l’exsecretari general del Diplocat, Albert Royo, l’exsecretari de comunicació del Govern, Antoni Molons, i l’exdirectora de serveis del Departament de Presidència, Teresa Prohias.

(Visited 283 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “La consellera de Cultura, citada a declarar pels preparatius de l’1-O”

Feu un comentari